Plug-in hibridi Jeep Renegade i Compass

  • Objavljeno u NAJAVE
image

Jeep širi svoju ponudu na europskom tržištu s dva nova plug-in modela, a riječ je o već dobro poznatim modelima Renegade i Compass koji u ovoj izvedbi dobivaju i oznaku 4xe, a dolaze isključivo s pogonom na sve kotače.

Za pogon se koristi 1,3-litreni turbo benzinac i elektromotor, a ukupna snaga sustava je 190 KS, koliko se dobiva kod odabira opreme Limited, dok izvedbe Trailhawk i S raspolažu s ukupnom snagom sustava od 240 KS.

Uz to, okretni moment benzinskog motora je 270 Nm, a sustav je uparen sa 6-brzinskim automatskim mjenjačem. Oba modela imaju ugrađenu bateriju kapaciteta 11,4 kWh koja omogućuje doseg od 50 km, ako se vozi samo na struju, a puniti ju je moguće regeneracijom kočenja ili utičnicom.

Maksimalna brzina im je do 200 km/h, a ubrzanje od 0 do 100 km/h traje oko 7,5 sekundi, a treba napomenuti i kako je u električnom modu maksimalna brzina ograničena na 130 km/h. Nude se tri načina rada – Hybrid, Electric i E-save, a odabiru se jednostavnim kotačićem koji je smješten pored mjenjača.

Naravno, kako su oba modela sposobna i izvan asfalta, u njih se ugrađuje i sustav Jeep Active Drive Low i Jeep Select-Terrain, putem kojih je moguće izabrati pet načina vožnje – Auto, Sport, Snow, Sand/Mud i Rock.

Na izbor se nude tri paketa opreme, Limited, S i Trailhawk, a kod modela Jeep Renegade 4xe je moguće birati između 18 boja karoserije, dok model Jeep Compass 4xe nudi čak 22 boje na izbor, a moguće ih je kombinirati sa šest različitih izgleda aluminijskih naplataka kod modela Renegade, odnosno njih 7 kod modela Compass.

Po prvi puta se u neki Jeep automobil ugrađuje sustav Drowsy Driver Detection, sustav koji prati umor vozača, a u ponudi je i sustav za nadzor mrtvog kuta, sustav za automatsko kočenje, Full LED svjetla i čitav niz ostale opreme, a uskoro će za korisnike Android i iOS mobilnih uređaja biti dostupna i posebna aplikacija za nove plug-in modele.