Fiat 600e stigao u Hrvatsku

image

Novi Fiat 600 je, imenu unatoč, još jedan član obitelji Fiat 500, a duljinom od 417,1 cm nešto kraći od Fiata 500X, a u Fiatu ističu kako se smjestio točno u sredinu najkompetitivnijeg B segmenta.

Novi Fiat 600e koristi Stellantisovu multi energetsku CMP platformu, a dosta komponenti dijeli s Jeep Avengerom.

To znači da ima bateriju kapacitet 51 kWh (54 kWh bruto) te elektromotor koji razvija snagu od 115 kW (156 KS), odnosno okretni moment od 260 Nm.

Ubrzanje do...

(0 glasova)

Geely automobili u Hrvatskoj

image

Geely Automobile, koji pripada Zhejiang Geely Holding grupi (ZGH), osnovan je 1997., a Geely je prva kineska automobilska marka koja je prodala 10 milijuna vozila, te je pet uzastopnih godina najprodavanija marka osobnih vozila u Kini.

Da je riječ o uspješnoj tvrtki potvrđuje i činjenica da se Geely već 11 godina nalazi na listi najvećih globalnih kompanija „Fortune 500“.

Automobilski odjel grupe sastoji uključuje Geely Auto Group (Geely Auto, Lynk&Co, Geometry, Livan, Proton), Volvo Car Group (Volvo, Polestar), Zeekr Intelligent...

(0 glasova)

Mercedes predstavio atraktivni CLE

image

Mercedes-Benz je odlučio racionalizirati svoju ponudu kupe modela te je prije par mjeseci javnosti predstavio Mercedes-Benz CLE koji kombinira sportski nastup C-klase Coupe s veličinom E-Clase Coupe.

U praksi to znači da je novi Mercedes CLK narastao na impresivnih 4,85 metara čime je za pola centimetra nadmašio bivšu E-klasu Coupe dok je istovremeno naglasak stavljen sportsku unutrašnjost nekadašnje C-klase Coupe od koje je pak duži čak 16 cm.

Tri mjeseca nakon premijere, novi je Mercedes CLE i službeno postao dostupan...

(0 glasova)

Nova Toyota C-HR stigla u Hrvatsku

image

Novi C-HR, atraktivni crossover tvrtke Toyota, stigao je u Hrvatsku. Prodaja je započela i svi zainteresirani za ovaj model mogu se već danas naručiti na probnu vožnju.

Kako bi prilagodili auto u potpunosti potrebama svojih kupaca, Toyota je pripremila sedam različitih razina opreme. Redovna cijena modela kreće se od 32.285 eura.

Ovaj model pruža pouzdanu i tihu vožnju kroz inovativne tehnologije i sveobuhvatnu nadogradnju dinamike vozila. Njegov raspon hibridnih električnih i plug-in hibridnih električnih pogonskih sklopova koristi Toyotinu najnoviju hibridnu...

(0 glasova)

Počela prodaja Prius Plug in Hybrida

image

Toyota Prius prvi je hibridni model koji se masovno proizvodio te u protekle četiri generacije i 25 godina postao sinonim za učinkovitost i pouzdanost.

Iako Toyota ističe kako ne zanemaruje električni pogon, smatraju kako će u doglednoj budućnosti hibridi još uvijek imati značajnu ulogu, pogotovo plug-in hibridi s velikom električnom autonomijom.

Novi Plug-in Hybrid nešto je kraći od prethodnog modela te u duljinu mjeru 4.599 mm, ali je dizajn ne samo puno atraktivniji već i aerodinamičniji, što je dodatno povećali...

(0 glasova)

Novi Peugeot 2008 stigao u Hrvatsku

image

Peugeot 2008 je predstavljen prije četiri godine te je odmah postao jedan od najprodavanijih modela na europskom tržištu, a 2021. je bio najprodavaniji model u B-SUV segmentu te 2022. najprodavaniji električni B-SUV.

Novi model, osim osvježenog izgleda donosi i brojna unaprjeđenja poput novih pogona, kako klasičnih tako i električnih.

Nova je maska s novim logom marke kao i potpuna LED svjetla, novi dekorativni elementi te novi svjetlosni potpis, odnosno restilizirane "tri kandže".

Osim toga su u nove boje, novi dizajn...

(0 glasova)

Novi Doblò u Furgon i Combi varijanti

image

Peta generacija modela koji je prikladno vozilo za sve zahtjeve profesionalnih radnika, a može biti idealan partner za obitelji. Doblò zadovoljuje svačije zahtjeve, kako transportne profesionalce tako i dinamične obitelji.

Kao počast svojoj fleksibilnosti, novi Doblò dostupan je u dvije duljine i dvije različite konfiguracije ( Furgon , Combi ) i nudi širok raspon motora koji mogu zadovoljiti sve potrebe.

Dostupne su tri dizelske verzije: 1.5 litara sa 100 KS / 75 kW s ručnim mjenjačem; 1.5 litara sa 130...

(0 glasova)

RSS Anovi - 78ee50cf781e43af7ba0db192a9fce78 - %2023-%10-%10-%07-%Oct-%th

image

Renault Clio pete generacije kreće u drugu fazu svojeg modela s novim vanjskim dizajnom, primjetnim po tome što Renault prelazi sa svog prepoznatljivog "C" dizajna dnevnih svijetla, na novi dizajn koji koristi oblik njihovog brenda.

Clio dolazi u četiri standardna paketa, od "Authentic", preko "Evolution" i "Techno" modela, do "Iconic espirit Alpine" modela kao krune ponude.

Osnovni Authentic model dolazi s SCe motorom snage 49 kW (65 KS) i početnom cijenom od 16.790,00 € te Renault dodatno nudi 400 €...

(0 glasova)

Električni premium SUV iznimnih perfomansi

image

Potpuno električni Seres 5 targetira popularni SUV segment, a s duljinom od 471 cm spada među veća vozila u klasi. Također, u skladu s veličinom radi se iznimno dobro opremljenom, gotovo luksuznom modelu, sa sportskim performansama pri čemu je cijena osjetno niža od usporedivih europskih konkurenata.

Nude se dvije baterije, LFP (litij-fosfat-željezo) kapaciteta 80 kWh te „semi solid“ s kapacitetom 90 kWh, iako nije do kraja jasno o kakvoj vrsti semi solid tehnologije je riječ.

No zato je sve jasno...

(0 glasova)

Pet metara savršenstva

image

S duljinom od 4.949 mm, nova E-klasa je dulja nego prije, a veliki međuosovinski razmak od 2.961 mm (+20 mm) osigurava iznimno prostranu unutrašnjost. Obujam prtljažnika je 540 litara, osim kod plug-in hibridnih modela gdje je zbog baterije smanjen na 370 litara.

Da se radi o poveznici između klasične prošlosti i električne budućnosti vidi se i u dizajnu, a najviše se ističe Black panel prednja maska, koja može biti klasična ili progresivna dok se osvijetljeni rub maske nudi kao opcija...

(0 glasova)