Rimac proslavio 15. godišnjicu u Goodwoodu

image

Goodwood Festival of Speed jedan je od najpoznatijih auto-moto festivala u svijetu. Redovito tamo voze najveće zvijezde motosporta, a ove godine smo mogli vidjeti aktualnog svjetskog prvaka u Formuli 1 Maxa Verstappena, koji je provozao svoj bolid RB16. 

Jedan od gostiju festivala također je bio i Rimac, koji je 15. godišnjicu tvrtke u Goodwoodu obilježio posebnim izdanjem Nevere. 

Nedavno otkrivena Nevera 15th Anniversary Edition bila je izložena u Supercar Paddocku i vozila se poznatim brdskim usponom tijekom četiri dana festivala....

(0 glasova)

Veća prava osiguranicima automobila

image

Što ako vam se ubuduće dogodi prometna nezgoda? Prema novom pravilniku dovoljno je da samo na licu mjestu ispunite europsko izvješće o šteti te ako nema spora o tome tko je kriv prevezite svoj auto u vašu servisnu radionicu.

Od tog trenutka sve što je vezano uz odštetni zahtjev prema osiguranju baš kao i sam popravak automobila može biti povjeren uz vašu suglasnost i servisnoj radionici.

I dok je ranije vlasnik morao odlaziti u osiguravajuća društva i dodatno im i...

(0 glasova)

U prvih šest mjeseci rast tržišta 15 posto

image

U prvih šest mjeseci registrirali smo gotovo 5.000 novih automobila više nego u istom razdoblju prošle godine, a Škoda je i dalje najprodavanija marka.

Češka marka bilježi 5.444 registracije, odnosno9 60 posto više nego prošle godine pa drugi Volkswagen, koji je također povećao prodaju, zaostaje gotovo 1.000 komada.

Treći je Renault, četvrti Opel, peta Toyota itd., a njihove brojke u pravilu prate kretanje tržišta, iako Renault ima manje vozila nego lani.

Značajan rast bilježi BMW koji je na 11. mjestu,...

(0 glasova)

Revizija zabrane fosilnih goriva 2035

image

Europska pučka stranka je ona nedavnim izborima za EU parlament osvojila najviše glasova te ponovno postala najutjecajnija skupina iz čijih će se redova ponovno delegirati  predsjednik(ica) Europske komisije

Na sastanku u Portugalu ovog tjedna, zastupnici EPP raspravljali su o političkim prioritetima za sljedeći petogodišnji mandat Europskog parlamenta, a jedan od njih je i "revizija pravila za smanjenje CO 2za nove automobile i dostavne modele kako bi se omogućila upotreba alternativnih goriva s nultom emisijom nakon 2035. godine."

EU je...

(0 glasova)

Mercedes ne odustaje od klasičnih motora

image

prestala prodaja klasičnih automobila. Najavom prestanka prodaje, podrazumijevalo se kako se više neće ulagati u razvoj motora s unutarnjim izgaranjem, već će postojeća tehnologija "odraditi" posao do prestanka prodaje.

Mercedes-Benz je bio jedan od proizvođača koji je najavljivao potpuni prelazak na električne pogone do 2030, ali sada Ola Kallenius, prvi čovjek njemačkog proizvođača, ističe kako će se ove godine u razvoj tehnologije motora s unutarnjim izgaranjem uložiti 14 milijardi eura.

U ovo treba računati i hibridne pogone gdje je Mercedes-Benz...

(0 glasova)

Volkswagen najprodavaniji u svibnju u Europi

image

Volkswagen T-Roc i Golf su u svibnju imali "mrtvu trku", budući je vodeći T-Roc zabilježio 19.748 registracija, a Golf 19.333, pri čemu oba modela bilježe snažan rast u odnosu na isti mjesec prošle godine.

Kako možete vidjeti u tablici, T-Roc bilježi rast od 12,4 posto u odnosu na svibanj 2023., a Golf čak 27,9 posto.

Naravno, razlog je zahuktavanje prodaje obnovljenog Golfa koji se na tržištu pojavio početkom godine

Dacia Sandero je na trećem mjestu s 18.676 prodanih vozila, što...

(0 glasova)

Pogledajte budućnost Bugattija s Rimcem na čelu

image

YouTubedokumentarna serija premijerno prikazuje svoju prvu epizodu 18. lipnja, s Matom Rimcem, izvršnim direktorom Bugatti Rimca, koji iznosi svoju viziju za nasljednika Chirona, inovativan pristup koji je koncept pretvorio u stvarnost, izazove s kojima se tim suočio i potrebu za neumornim težnjama ka kvalitetama po kojima je Bugatti poznat.

„Kada sam se suočio s izazovom što učiniti sljedeće, to uopće nije bilo očito. Radilo se o pomicanju granica, dok smo istovremeno bili na vrhuncu dizajna, kvalitete,...

(0 glasova)

Od srpnja dodatne carine na kineske električne automobile

image

Komisija je priopćila kako će iznos carine za SAIC (vlasnika MG-a) biti 38%, za Geely  20% te 17,4% za BYD.

Kao što se može vidjeti, visine carina neće biti iste, a Komisija će primijeniti stope od 21 posto za tvrtke za koje kaže da su surađivale u istrazi oko kineskih državnih subvencija njihovima proizvođačima vozila, odnosno od 38,1 posto za one koje nisu.

Tesla bi, za vozila koja se proizvode u Kini, mogla dobiti individualno izračunatu stopu carine u kasnijoj...

(0 glasova)

Toyota Yaris Cross ispred VW T Roca

image

Segment malih SUV vozila ojačao je svoju prednost pred kompaktnim SUV vozilima u prva četiri mjeseca nakon što je povećao prodaju za 9,4 posto na ukupno 802.944 vozila

Prodaja Yarisa Cross se malo smanjila u odnosu na isto razdoblje prošle godine, ali manje od prodaje T-Roca, čime je Toyota preskočila Volkswagen te preuzela vodstvo sa 66.171 prodanim primjerkom.

Full hibridi čine 94 posto prodaje Yaris Crossa, koji je bio i najprodavaniji hibrid u Europi u prava četiri mjeseca.

Red. br....
(0 glasova)

Fiati Toplino zaplijenjeni zbog zastave

image

Vozila su blokirana u luci Livorno zbog navodnih kršenja trzv. zakona "Made in Italy", zbog kojeg je Stellantis već bio prisiljen promijeniti ime modela Alfa Romeo Milano u Junior.

Naime, Milano, odnosno Junior, će se proizvoditi u Poljskoj što je protivno zakonu koji zabranjuje korištenje talijanskih nacionalnih simbola za proizvode koji se ne proizvode u Italiji.

Nakon Stellantisovih planova za smanjenjem broja radnih mjesta u Italiji te premještanjem proizvodnje u zemlje s nižim troškovima, proizvođač i talijanska vlada imaju vrlo...

(0 glasova)
Pretplati se na ovaj RSS feed