Električni dostavnjak Peugeot e-Expert

image

Novo dostavno vozila iz Peugeota može se pohvaliti potpuno električnim pogonom, a riječ je o modelu Peugeot e-Expert, koji se je već dokazao kao dostavno vozilo.

Novi e-Expert se bez obzira na baterije može pohvaliti istom veličinom prostora, ali i istom maksimalnom nosivošću kao i izvedbe s dizelskim motorom, što je za svaku pohvalu.

Iako snaga motora još nije objavljena, zna se kako će e-Expert dolaziti u dvije različite izvedbe, odnosno dvije snage baterije, pa će tako 50...

  • Objavljeno u NAJAVE
(0 glasova)

Nova generacija popularne Škode Octavije

image

Škoda Octavija je trenutno najprodavaniji model na našem tržištu, a potpuno nova 4. generacija će s lakoćom zadržati trenutnu poziciju.

Nova generacija je narasla na 4.689 mm dužine, 1.829 mm širine i 1.470 mm visine (1.468 mm kod karavana), a međuosovinski razmak je 2.686 mm. Zanimljivo je vidjeti kako se samo dvije dimenzije razlikuju od limuzinske i karavanske izvedbe, a riječ je o visini i prostoru po visini za putnike na stražnjim sjedalima.

Jedan od najvažnijih podataka kupaca Octavije...

  • Objavljeno u NAJAVE
(0 glasova)

Puštena je u rad stota ELEN punionica

image

U Zagrebu je puštena u rad nova ELEN punionica za električna vozila i to je ukupno 100. takva punionica u Hrvatskoj. Trenutno je u planovima još oko stotinu punionica širom Hrvatske, od čega će još 26 biti u Zagrebu.

Nova punionica je smještena na Trgu kralja Tomislava a sufinancirana je sredstvima iz EU projekta EAST-E, u čijem će sklopu HEP postaviti 27 rapidnih punionica snage 50 kW diljem Hrvatske. HEP je do sada u Zagrebu postavio deset punionica...

(0 glasova)

Paydo stigao u Zagreb i još 60 gradova

image

Trenutno više od sto tisuća ljudi u Hrvatskoj pri plaćanju parkiranja koristi besplatnu aplikaciju PayDo, a kako je s tzv. Pajdom od kraja listopada moguće platiti parkiranje i u gradu Zagrebu, u budućnosti bi ta brojka mogla biti značajno veća. Aplikacija ne koristi SMS protokol, u potpunosti je besplatna i nema nikakvih dodatnih naknada, a kao jedina s nacionalnom pokrivenosti jamči dostupnost usluge na gotovo svakom koraku, zavoju i prometnoj površini. Osim svakodnevnih ušteda koje ostvaruju svi vozači koji...

(0 glasova)

Dolazi i hibridni Citroen C5 Aircross

image

Citroen sprema elektrifikaciju game, a prvi model je plug-in izvedba modela C5 Aircross. Ovaj model se već dokazao s novim ovjesom s progresivnim hidrauličnim graničnicima, Advanced Comfort sjedalima i s 20 tehnoloških rješenja za pomoć u vožnji.

Citroen C5 Aircross Hybridse predstavlja kao tiho vozilo u klasi ë-Comfort a ugrađena baterija kapaciteta 13,2 kWh omogućuje doseg do 50 km. Pokreće ga PureTech benzinac sa 180 KS uz koji je ugrađen i 110 KS snažan elektromotor, a kombinirana...

  • Objavljeno u NAJAVE
(0 glasova)

450KS i stražnji pogon za novi BMW M2 CS

image

Mnogi BMW-u zamjeraju što nova Serija 1 i Serija 2 Gran Coupe dolaze na novoj platformi i pogonom na prednje kotače, pa se smatra kako je ovo vjerojatno posljednji pravi ''mali'' BMW s oznakom M.

M2 CS pokreće trolitreni twin-turbo motor koji raspolaže s 450 KSpri 6.250 okretaja i 550 Nm okretnog momenta, a moguće ga je upariti sa 6-brzinskim ručnim mjenjačem ili sa 7-stupanjskim M-DCT mjenjačem.

Maksimalna brzina kod obje izvedbe je 280 km/h, dok ubrzanje do...

  • Objavljeno u NAJAVE
(0 glasova)

LF-30 prikazuje viziju budućnosti Lexusa

image

Na ovogodišnjem Salonu automobila u Tokiju Lexus je predstavio jedan vrlo zanimljiv koncept LF-30 Electrified, a koji predstavlja viziju izgleda budućih elektrificiranih vozila koje će Lexus predstaviti do 2030. godine. Vizija '' Lexus Electrified'' koja je nedavno predstavljena usmjerena je na temeljni iskorak u performansama, upravljanju i nadzoru vozila, kao i užitku u vožnji - upravo dok se mobilnost u našem društvu nastavlja mijenjati kroz autonomnu vožnju i elektrifikaciju vozila.

Lexus razvija novi, napredni sustav upravljanja položajem vozilai...

  • Objavljeno u NAJAVE
(0 glasova)

Najava Renault Megane R.S. Trophy kupa

image

U srpnju je najavljeno novo atraktivno natjecanje istovjetnih automobila Renault Megane R.S. Trophy Kupu organizaciji AK Star Racing, a sada su svi zainteresirani budući vozači navedeno vozilo mogli i isprobati.

''Riječ je o najsnažnijoj izvedbi Meganea R.S. s 300 KS, a interes vozača za novi Kup je puno veći od očekivanog, pa se ovim putem zahvaljujemo gospođi Marini Jelinek iz odjela za odnose s javnošću Renault Hrvatska koja je omogućila da se Megane R.S. Trophy pokaže zainteresiranim budućim vozačima'',...

(0 glasova)

120 godina star Fiat na utrci veterana

image

Fiat je imenovan službenim pokroviteljem utrke '' Bonhams London to Brighton Car Run 2019'', događaja u organizaciji Kraljevskog automobilskog kluba Royal Automobile Club zakazanog za nedjelju, 3. studenog.

Titula pokrovitelja dodjeljuje se isključivo najpoznatijim proizvođačima automobila čija povijest datira sve do pionirskog razdoblja klasičnih automobila, što znači prije 1905. godine. Samo takve marke imaju čast sudjelovati u najstarijem automobilističkom događaju na svijetu. Osim toga, vozila koja proizvodi ovaj proizvođač iz Torina uvijek su bila među 400 i više sudionika...

(0 glasova)

Renault dostavna vozila na pogon vodikom

image

Renault uvodi vodikovu tehnologiju kako bi povećao uporabu svojih električnih lakih gospodarskih vozila. Vodikova tehnologija koju Renault ispituje još od 2014. godine razvijena je u suradnji s tvrtkom Symbio, društvom kćeri grupe Michelin. U vozila su ugrađene gorivne ćelije koje povećavaju domet te proizvode električnu i toplinsku energiju snage 10 kW, zbog čega se Renault MASTER Z.E. Hydrogen i Renault KANGOO Z.E. Hydrogen mogu pohvaliti dometom većim od 350 km. Druga je prednost ta što punjenje vodikom traje tek...

  • Objavljeno u NAJAVE
(0 glasova)
Pretplati se na ovaj RSS feed