Mazda3 je osvojila Red Dot nagradu

image

Glavnu Red Dot nagradu za dizajn proizvoda dodjeljuje međunarodni žiri stručnjaka za dizajn samo za najizuzetnije proizvode. Predstavljena početkom ove godine, najnovija izvedba Mazde3, Mazdinog najprodavanijeg modela, oblikovana je u skladu s evoluiranim dizajnom 'KODO: duša pokreta'.

Primajući nagradu zajedno s Ikuom Maedom, voditeljem globalnog dizajna Mazde Motor Corporation i Jo Stenuitom, europskim direktorom dizajna, glavni dizajner Mazde3 Yasutake Tsuchida izjavio je: '' Uklonili smo karakterne linije i druge suvišne elemente kako bismo izrazili čistoću japanske estetikei stvorili oblik...

(0 glasova)

Toyota testira autonomnu vožnju u Europi

image

Toyota Motor Europe (TME) objavljuje da započinje automatiziranu vožnju (AD) na javnim cestama u Europi. Nakon uspješnih simulacija i ispitivanja na zatvorenim stazama, TME sada izlaže svoje interno razvijene AD sustave stvarnim gradskim uvjetima: u živom gradskom središtu Bruxellesa. U srcu europskih institucija, jedan Lexus LS će neprestano voziti nepromjenljivom rutom sljedećih 13 mjeseci.

Gerald Killmann, Potpredsjednik za istraživanje i razvoj pri TME: „Unutar Toyote globalno, TME-jev Centar za istraživanje i razvoj u Bruxellesu je Regionalni centar izvrsnosti za...

(0 glasova)

Električni automobili moraju bučiti

image

Jedna od glavnih prednosti električnih automobila je i tišina rada, no to ima i negativnih posljedica. Tako posebice pješaci, ali i biciklisti, ne mogu čuti približava li im se neko vozilo ili ne. Stoga je donesen zakon koji obvezuje proizvođače da u sva nova električna vozila počnu ugrađivati AVAS.

Skraćenica AVAS označava Acoustic Vehicle Alert System, odnosno zvučni auto sustav za upozorenje, koje se mora čuti pri brzinama do 19 km/h. Pri tim brzinama se električna vozila uopće...

(0 glasova)

Toyota i Hrvatski olimpijski odbor

image

Toyota je postala globalni partner za mobilnost Olimpijskog i Paraolimpijskog odbora 2015. godine za period od 2017 - 2024., pokrivajući Zimske olimpijske i paraolimpijske igre u Pjongčangu 2018., Pekingu 2022. te ljetne Olimpijske i Paraolimpijske igre u Tokiju 2020. i Parizu 2024. Aktivnosti za suradnju na području Republike Hrvatske započinju 18.lipnja 2019. istoga dana kada su hrvatski sportaši ispraćani na Europske igre u Minsk, što je bio odličan povod za organizaciju  druženja.

Početak suradnje Toyote i Hrvatskog olimpijskog odbora najavili...

(0 glasova)

AS Kramar otvorio centar i u Zagrebu

image

U Zagrebu, na poznatoj Kovinskoj ulici, otvoren je još jedan auto salon, no ovog je puta riječ o centru koji se bavi prodajom rabljenih automobila, a u pitanju je Auto Salon Kramar.

Tvrtka je u Hrvatskoj osnovana 2015. godine i pripada Grupaciji Kramar koja već posluje u Njemačkoj, Bosni i Hercegovini i Crnoj Gori, a prvi salon u Hrvatskoj je otvoren u Splitu.

U ponudi AS Kramar su vozila svih klasa, a većina se vozila uvozi iz Njemačke, dok se...

(0 glasova)

Total Rubia Truck Centar u Hrvatskoj

image

Total Croatia d.o.o. je otvorila prvi TRTC servisni centar u Hrvatskoju sklopu nastavka ulaganja na domaćem tržištu. Cilj TRTC servisnih centara je pružiti podršku Total partnerima i poboljšati cjelokupno iskustvo krajnjeg korisnika.

''Provedbom ovog projekta, Total Croatia d.o.o. nastavlja poboljšavati globalne standarde poslovanja tvrtke na hrvatskom i drugim tržištima u regiji. Vjerujemo da je koncept TRTC-a velika prilika da budemo bliže našim potrošačima, a viša kvaliteta usluge bit će jedan od načina na koji vraćamo i nagrađujemo naše vjerne...

(0 glasova)

Novo vodstvo u regionalnom uredu Totala

image

Na svečanosti koja je održana u rezidenciji Francuske ambasade, uz prisutnost Njegove ekselencije g. Frederika Mondolonija, ambasadora Francuske, potpredsjednik tvrtke Total za jugoistočnu Europu, Pierre Duhot, predstavio je Prisciliu Dubocage, novu izvršnu direktoricu tvrtke za tržišta Hrvatske, Srbije i Slovenije. Gospođa Dubocage službeno će preuzeti obveze izvršnog direktora od 1. srpnja 2019.

Frederik Mondoloni

Priscilia Dubocage stiže u Total HUB Balkans iz ureda tvrtke Total u Keniji gdje je na poziciji mrežnog menadžera uspješno vodila portfelji od 200 benzinskih pumpi...

(0 glasova)

Čak 22 marke neće izlagati u Frankfurtu

image

Poznato je kako je izlaganje na nekom velikom salonu automobila prilično skupo, stoga ni ne čude informacije kako bi čak 22 velika proizvođača mogla preskočiti izlaganje svojih najnovijih proizvoda na IAA 2019.

Frankfurt Motor Show će se održati od 12. do 22. rujna, no izgleda kako će biti manji nego prijašnjih godina. Prvi proizvođači koji su otkazali nastup su Alpine, Nissan, Renault, Dacia, Mitsubishi, Aston Martin, Rolls-Royce, Chevrolet i Cadillac. Tu je i Volvo koji je već prije...

(0 glasova)

Jednolitreni EcoBoost je motor godine

image

Fordov 1.0 litreni EcoBoost motor proglašen je najboljim međunarodnim motorom i pogonskim sklopom za 2019. godinu u kategoriji motora do 150 KS– na 11. dodjeli IEPOTY nagrada, gdje, od kada je 2012. plasiran na tržište, dominira. Sa snagom od maksimalno 140 KS, ovaj kompaktni motor s malim unutarnjim gubicima pokreće više od jednog od četiri Fordova modela prodana u 2018. te više od 410.000 vozila – od kompaktne obiteljske Fieste do kombija Transit Connect.

Ford je nedavno poboljšao 1,0-litreni...

(0 glasova)

Veći godišnji troškovi za SUV vozila

image

Svjedoci smo doba kada na cestama prevladavaju SUV vozila, od kojih 90 % u svom životnom vijeku ne vide neasfaltiranu cestu, no znaju li vlasnici koliko su stvarno viši godišnji troškovi za takva vozila?

Stoga je britanski potrošački portal Which? proveo istraživanje oko potrošnje SUV vozila i usporedio ih s automobilima iste veličine, a u obzir se je uzelo kako prosječni vozač prijeđe 15.500 km godišnje.

Tako u kompaktnoj klasi, vlasnici Audija Q2 ili Hyundai Kone godišnje potroše...

(0 glasova)