Veća pouzdanost novih Peugeot automobila

image

Pouzdanost automobila je jedan od najvažnijih faktora kupaca pri odabiru sljedećeg automobila, a svi znamo razne priče o raznim automobilskim markama. Tako su i danas neke marke na odličnom glasu vezano uz pouzdanost, dok se o drugima govori kako se stalno kvare, iako je istina daleko od toga.

Tako su vijesti o promjeni na bolje došle od Peugetovog šefa Jean-Philippea Imparata koji je izjavio kako je smanjen broj pritužbi i garancijskih popravaka za dvije trećine u posljednjih šest godina,...

(0 glasova)

Toyota rješenja mobilnosti za Tokio 2020

image

Toyota, globalni partner Olimpijskih i Paraolimpijskih igara, je objavila kako će osigurati cijelu paletu električnih vozila, uključujući jedinstvene verzije modela razvijenih posebno za podršku Olimpijskim i Paraolimpijskim igrama u Tokiju 2020. Kroz elektrificiranu paletu, Toyota s Organizacijskim odborom Olimpijskih i Paraolimpijskih igara u Tokiju, želi ostvariti najnižu razinu emisije zabilježenu za flotu službenih vozila bilo kojih Olimpijskih i Paraolimpijskih igara, pridonoseći tako i smanjenju utjecaja Igara na okoliš.

Toyota će osigurati ukupno oko 3.700 vozila za mobilnost Tokio 2020....

(0 glasova)

Bosch radi na 3D ekranima za automobile

image

Zasloni i ekrani su svuda oko nas, a sve ih je više i u automobilima, a sada Bosch razvija nove 3D ekrane koji će se ugrađivati u nove generacije automobila. Za početak treba objasniti glavnu razliku između zaslona i ekrana. Ekran nije osjetljiv na dodir, dok je zaslon osjetljiv na dodir, odnosno TV prijemnik ima ekran, a na svom pametnom telefonu imate zaslon.

Bosch radi na principu pasivne 3D tehnologije, a sustav bi trebao generirati realistične trodimenzionalne efekte...

(0 glasova)

Hoće li visoke kazne smanjiti prekršaje

image

Od 01. kolovoza vrijede nove, strože kazne za prekršaje u prometu, a policija je objavila kako je ovog vikenda izrekla tri visoke kazne za tri vozača. No mi se pitamo, koliko će takve kazne stvarno i utjecati na vozače, koji uvijek misle da baš njih neće zaustaviti. Jučer ujutro smo se i samo uvjerili kako se ništa nije promijenilo. Naime, iako je kazna za korištenje mobitela u vožnji povećana s 500 kuna na 1.000 kuna i dalje svaki drugi vozač tipka...

(0 glasova)

Posebna Toyota APM za Olimpijske igre

image

Toyota, koja je globalni partner Olimpijskih i Paraolimpijskih igara, objavila je da kao podrška Olimpijskim i Paraolimpijskim igrama u Tokiju 2020., razvija poseban novi proizvod, '' APM (Accessible People Mover – pristupačni prijevoz putnika)'', vozilo za mobilnost konstruirano posebno za korištenje na Igrama.

Tijekom Igara, Toyota namjerava pružiti svim ljudima slobodu kretanja, ili kako to Toyota zove, '' Mobilnost za sve''. APM se u maksimalnoj mjeri hvata u koštac s ovim izazovom, nudeći rješenje za ''zadnji dio puta''...

(0 glasova)

Mazda3 je osvojila Red Dot nagradu

image

Glavnu Red Dot nagradu za dizajn proizvoda dodjeljuje međunarodni žiri stručnjaka za dizajn samo za najizuzetnije proizvode. Predstavljena početkom ove godine, najnovija izvedba Mazde3, Mazdinog najprodavanijeg modela, oblikovana je u skladu s evoluiranim dizajnom 'KODO: duša pokreta'.

Primajući nagradu zajedno s Ikuom Maedom, voditeljem globalnog dizajna Mazde Motor Corporation i Jo Stenuitom, europskim direktorom dizajna, glavni dizajner Mazde3 Yasutake Tsuchida izjavio je: '' Uklonili smo karakterne linije i druge suvišne elemente kako bismo izrazili čistoću japanske estetikei stvorili oblik...

(0 glasova)

Toyota testira autonomnu vožnju u Europi

image

Toyota Motor Europe (TME) objavljuje da započinje automatiziranu vožnju (AD) na javnim cestama u Europi. Nakon uspješnih simulacija i ispitivanja na zatvorenim stazama, TME sada izlaže svoje interno razvijene AD sustave stvarnim gradskim uvjetima: u živom gradskom središtu Bruxellesa. U srcu europskih institucija, jedan Lexus LS će neprestano voziti nepromjenljivom rutom sljedećih 13 mjeseci.

Gerald Killmann, Potpredsjednik za istraživanje i razvoj pri TME: „Unutar Toyote globalno, TME-jev Centar za istraživanje i razvoj u Bruxellesu je Regionalni centar izvrsnosti za...

(0 glasova)

Električni automobili moraju bučiti

image

Jedna od glavnih prednosti električnih automobila je i tišina rada, no to ima i negativnih posljedica. Tako posebice pješaci, ali i biciklisti, ne mogu čuti približava li im se neko vozilo ili ne. Stoga je donesen zakon koji obvezuje proizvođače da u sva nova električna vozila počnu ugrađivati AVAS.

Skraćenica AVAS označava Acoustic Vehicle Alert System, odnosno zvučni auto sustav za upozorenje, koje se mora čuti pri brzinama do 19 km/h. Pri tim brzinama se električna vozila uopće...

(0 glasova)

Toyota i Hrvatski olimpijski odbor

image

Toyota je postala globalni partner za mobilnost Olimpijskog i Paraolimpijskog odbora 2015. godine za period od 2017 - 2024., pokrivajući Zimske olimpijske i paraolimpijske igre u Pjongčangu 2018., Pekingu 2022. te ljetne Olimpijske i Paraolimpijske igre u Tokiju 2020. i Parizu 2024. Aktivnosti za suradnju na području Republike Hrvatske započinju 18.lipnja 2019. istoga dana kada su hrvatski sportaši ispraćani na Europske igre u Minsk, što je bio odličan povod za organizaciju  druženja.

Početak suradnje Toyote i Hrvatskog olimpijskog odbora najavili...

(0 glasova)

AS Kramar otvorio centar i u Zagrebu

image

U Zagrebu, na poznatoj Kovinskoj ulici, otvoren je još jedan auto salon, no ovog je puta riječ o centru koji se bavi prodajom rabljenih automobila, a u pitanju je Auto Salon Kramar.

Tvrtka je u Hrvatskoj osnovana 2015. godine i pripada Grupaciji Kramar koja već posluje u Njemačkoj, Bosni i Hercegovini i Crnoj Gori, a prvi salon u Hrvatskoj je otvoren u Splitu.

U ponudi AS Kramar su vozila svih klasa, a većina se vozila uvozi iz Njemačke, dok se...

(0 glasova)