Citroen C3 Shine PureTech 110 S S TEST

Gradski automobili su narasli i to već znaju i ptice na grani, a aktualna generacija Citroena C3 nije iznimka. Ovaj gotovo 4 metara dugačak automobil smjestio se svojim dimenzijama u točno u sredinu klase.

No zato se ističe svojim dizajnom, ali i mogućnostima personalizacije, koju ne nude mnogi konkurenti, a ako i nude, onda je riječ o puno skupljim modelima. Stoga ni ne čudi što se C3 može često susreti na našim cestama.

Dizajn i praktičnost

Već na prvim službenim...

(0 glasova)

Peugeot Rifter L1 Allure 1.5 HDi 100 TEST

Peugeot Rifter, treća je generacija ovog modela koji od sada dolazi s novim imenom, a sve kako bi se više odvojio putnički Rifter od dostavnog Partnera. Znači postoje tri osnovne verzije ovog modela: Rifter (kakav smo testirali), Rifter Business (N1 izvedba s mrežom iza stražnjih sjedala i s mogućnošću odbitka PDV-a) te dostavna izvedba Partner.

Sve verzije su dostupne u dvije dužine, 4,40 m ili 4,75 m, a putnička verzija može imati 5 ili 7 sjedala , bez obzira je...

(0 glasova)

Mitsubishi ASX 1.6 Inform ASG 2WD TEST

Devet je godina prošlo od prvog predstavljanja Mitsubishija ASX u Ženevi, i od tada se nije puno toga promijenilo, reći će mnogi, a tek bolji poznavaoci će primijetiti koliko poboljšanja svake godine dobiva ovaj model.

Osim toga, testni model je onaj s početka ponude, odnosno najpovoljniji '' već od '' model. Voljeli bi da više zastupnika ponudi upravo takve modele, a ne modele koji su natrpani opremom.

Dizajn i praktičnost

Iako je u osnovi isti onaj model od prije devet...

(0 glasova)

Jeep Renegade 1.6 Multijet Limited TEST

Može vam se sviđati ili ne sviđati ovaj pomalo četvrtasti dizajn, no s obzirom na odlične prodajne rezultate na nekim europskim tržištima možemo reći da su kreatori ovog ''odmetnika'' Jeepa Renegadea očito uspjeli odlično pozicionirati ovaj model na kompetitivno tržište u toj klasi, posebno ako se uzme u obzir omjer opremljenosti, ponuđenih pogonskih agregata i cijene.

Dizajn i unutrašnjost

Jeep Renegade se u raskošnoj gami svih Jeepovih SUV-ova smjestio ispod starijeg brata Jeep Compassa kojeg smo testirali i bili iznimno...

(0 glasova)

Ford Ranger DCAB Limited 2.2 TDCI TEST

Nekada su pick-up vozila bila rijetka pojava na našim cestama, no u posljednje vrijeme moguće ih je vidjeti sve češće. Osim toga, osnovno opremljene verzije s kratkom kabinom su rijedak izbor, jer su radi praktičnosti dvostruke kabine (Double Cab) gotovo isključiv izbor .

Takav je i testni Ranger, koji donosi pet sjedećih mjesta i bogatu Limited opremu, u kombinaciji s izdržljivim  2,2-litrenim turbo dizel motorom koji raspolaže sa 160 KS i ručnim 6-brzinskim mjenjačem te pogonom na sve kotače.

Dodatno...

(0 glasova)

Renault Megane 1.3 TCe 140 Intens TEST

Aktualna četvrta generacija Renault Meganea predstavljena je 2016. godine i donijela je puno atraktivniji dizajn od prethodnika, posebice u bogatijim paketima opreme kada je Megane opremljen atraktivnim LED dnevnim svjetlima u obliku slova C .

Uz karavansku Grandtour izvedbu, Renault Megane Berlina , odnosno verzija a 5 vrata, je najčešći izbor kupaca, a zašto i ne bi bila kada nudi dovoljno prostora i u kabini, ali i u prtljažniku, pa bi mogli bez problema reći kako je riječ o pravom...

(0 glasova)

Honda Civic 1.6 Elegance Navi 9AT TEST

U posljednjih nekoliko godina automatski mjenjači su sve češći izbor i domaćih kupaca , a osim u velikim limuzinama, sve ih je češće moguće vidjeti i u kompaktnoj klasi. Automatski mjenjači su sve bolji, a i doplata više nije skupa kako je nekad bila, stoga takve promjene i nisu čudne.

Tako je i testna Honda Civic 1.6 i-DTEC Elegance Navi 9AT opremljena s modernim 9-brzinskim automatskim mjenjačem , a izveden je bez klasične ručice – odabir brzina se radi putem...

(0 glasova)

Toyota Aygo 1.0 72 X-Cite BiTone TEST

Brat blizanac Peugeota 108 i Citroena C1 se svojim izgledom poprilično razlikovao od braće, a Toyota je nastavila isti put i s drugom generacijom tog modela. Nakon prošlogodišnjeg redizajna, sada maleni Aygo sprijeda izgleda puno ozbiljnije i agresivnije , s još više izraženim X dizajnom.

Osim kozmetičkih izmjena, kod redizajna su napravljena i sitna poboljšanja na motoru, pa sada iz trocilindričnog motora Aygo dobiva 3 KS više, a dorađene su još neke sitnice, a sada Aygo ima i bolju zvučnu...

(0 glasova)

Honda CR-V 1.5 VTEC Turbo Comfort TEST

Prva generacija Honde CR-V predstavljena je prije 24 godine , a krajem prošle godine najnovija peta generacija stigla je i na naše tržište i odmah je bilo jasno kako je nova generacija puno ozbiljniji automobil.

Sada Honda CR-V nudi mogućnost 5 ili 7 sjedala , a novost je i izbacivanje dizel motora iz ponude, pa se ispod poklopca može naći ili 1,5-litreni turbo benzinac koji razvija 173 KS u kombinaciji s ručnim mjenjače, kakav smo i testirali, dok izvedba s...

(0 glasova)

Mazda CX-3 2.0 SkyActiv G121 Takumi TEST

Ponuda kompaktnih SUV-ova nikad nije bila veća, a samo se rijetki izdvajaju, a jedan od takvih je i Mazda CX-3 , koja u bogatom paketu opreme Takumi privlači poglede kao magnet željezo.

Mazda CX-3 je po mnogima jedan od najljepših primjeraka kompaktne SUV klase, bez obzira na to što je riječ o automobilu koji je na tržištu već gotovo četiri godine.

Dimenzijama se smješta između Mazde2 i Mazde3 , no po ponuđenom prostoru rekli bi kako je ipak riječ o...

(0 glasova)