Brod se ne može ugasiti

image

Prvi izvještaji su govorili o oko 2.000 automobila o kojih je samo 25 električnih, no najnovije informacije govore kako je na brodu pod panamskom zastavom, ukupno 3.783 novih automobila od kojih je 498 električnih.

Sumnja se kako je požar izazvao neki od električnih automobila, što će biti teško ili nemoguće u potpunosti potvrditi ili opovrgnuti, ali je prilično sigurno kako u ovom trenutku gore i električni automobili čiji je požar gotovo nemoguće ugasiti.

Iako je na temu požara električnih vozila...

(0 glasova)

Citroen ima novi salon i servis u Splitu

image

U novom centru, Emil Frey Auto Centar Split se bavi prodajom osobnih i lakih gospodarskih vozila Citroën, dodatne opreme, rezervnih dijelova, rabljenih vozila te uslugama ovlaštenog servisa. Prodajno-servisni centar se prostire na 236 m2 salonskog te 1.126 m2 servisnog prostora.

U sklopu svečanog otvorenja, brojni uzvanici i predstavnici medija imali su priliku upoznati novi Citroën C5 Aircross, kao i novi Citroën C5 X koji spaja eleganciju limuzine, dinamičnost karavana i povišeni položaj SUV-a. 

U prigodnom govoru, brojnim uzvanicima se obratio...

(0 glasova)

Nico Rosberg naručuje novi Rimac C_Two

image

Nekad prvak Formule 1, a sada uspješan youtuber koji ima preko 877 tisuća pretplatnika, sada je na svom kanalu objavio nekoliko videa vezanih uz njegovu kupnju Rimca C_Two. Nico je posjetio tvornicu Rimac u Svetoj Nedjeljikako bi mogao izabrati opcije za svoj budući automobil.

Nico je dosad objavio nekoliko videa, a sve kreće njegovim dolaskom u Svetu Nedjelju gdje je prošetao svim pogonima tvornicei zaključio kako je u Rimcu sve isto kao i u tvornicama gdje se proizvodi...

(0 glasova)

Cupra je i službeno stigla u Hrvatsku

image

Cupra je prije dvije godine postala posebna markakoja više nije zadužena samo za sportske izvedbe Seatovih modela, već će u ponudi imati i vlastite modele, a od ovog mjeseca je službeno dostupna i na našem tržištu. Tako će od sada svi modeli marke Cupra biti dostupni i svim potencijalnim domaćim kupcima, a početak dolaska obilježava i lansiranje službene internetske stranice, kao i otvaranje ovlaštenih prodajnih mjesta.

Tako će svi moći saznati informacije o najnovijim modelima marke ako posjete www.cupraofficial.hr,...

(0 glasova)

Preko milijun Lexusa prodano u Europi

image

Lexus je obilježio važan rezultat prodaje, ukupan broj vozila prodanih u Europi premašio je brojku od 1 milijuna. Ovo postignuće se poklapa s obilježavanjem 30. godišnjice početka prodaje Lexusa u Europi te uvodi marku u neko novo i modernije razdoblje. Potpuno novi iskorak za ovu marku predstavlja model UX 300e, prvo baterijsko električno vozilo koje u narednim tjednima stiže u Lexusove salone  na odabranim europskim tržištima.

Lexus je započeo prodaju u Europi 1990. godine, sa samo jednim modelom -...

(0 glasova)

Domaći Porsche Road Tour Experience

image

Porsche je okupio niz svojih najpopularnijih modela, uključujući i novog potpuno električnog Taycana 4S, te smo imali priliku testirati svakog od njih po zavojitim ali sasvim dobro održavanim cestama Hrvatskog Zagorja. U fokusu ovog toura su, od cijele Porscheove game, naravno bile jurilice, od kojih je svakako najglasniji a nama i najdinamičniji za ovakvu konfiguraciju puta, 911 Turbo S u Cabrio izvedbi, no u konvoju su se našli još i 718 Cayman Sza one koji žele kompaktniju...

(0 glasova)

Fiat Panda i njena pametna rješenja

image

Prva Fiat Panda se na cestama pojavila prije 40 godina, a koliko je to bio uspješan model dokazuje i činjenica kako se proizvodila sve do 2003. godine, uz dva manja facelifta iz 1986. i 1991. godine. Riječ je bio o automobilu izrazito kompaktnih dimenzija s mnogo prostora u unutrašnjosti zahvaljujući prilično ''kockastoj'' karoseriji.

Druga generacija je bila predstavljena 2003. godinei donosi novost u vidu izvedbi samo s 5 vrata, a dolazila je u simpatičnom obliku, a tijekom godina...

(0 glasova)

Predstavljena je Toyota GR Super Sport

image

Kako i priliči vozilu koje se temelji na  trostrukom pobjedniku Le Mansa, trkaćem automobilu  TS050 Hybrid,prilagođeni razvojni model  GR Super Sport, prerađen u kabriolet te u kamuflažnoj odjeći GR-a, napravio je pokazni krug, prije sudjelovanja u svečanosti vraćanja trofeja Le Mans za ovogodišnju utrku. Za upravljačem je bio Alex Wurz, bivši vozač TOYOTA GAZOO Racinga.

Nedugo nakon svečanosti, započela je ovogodišnja, odgođena utrka 24 sata Le Mansa, a predstavnici TOYOTA GAZOO Racinga, dva TS050 Hybrida izborili su...

(0 glasova)

Nova sezona WTCR-a s Goodyear gumama

image

Nakon ljetnog zagrijavanja na virtualnom prvenstvu WTCR, 12. i 13. rujna na trkalištu Zolder, motori touring automobila ponovno su zabrujati i uživo. U ovogodišnjoj sezoni ulogu ekskluzivnoga dobavljača guma preuzeo je Goodyear, koji je sklapanjem dugogodišnjeg ugovora dodatno učvrstio svoj položaj u svijetu motosporta. Utrka povodom otvaranja prvenstva bit će ujedno i prvi natjecateljski nastup Goodyearovih guma Eagle F1 SuperSport na touring utrkama iz samoga svjetskoga vrha.

Sve ekipe natjecat će se po suhome vremenu na glatkim trkaćim gumama...

(0 glasova)

Peugeot slavi 210 godina postojanja

image

Tvrtka Peugeot Frères Aînés službeno je osnovana 26. rujna 1810.novčanim prilogom upisanim u registar koji je još uvijek vidljiv u arhivi Terre-Blanche (Doubs). Prije više od dva stoljeća, obitelj Peugeot je bila prisutna u modnoj revoluciji iz 19. stoljeća – s čeličnim okovima za krinoline i nakon toga u mobilnosti s biciklima i automobilima. To je marka koju su oblikovali inženjeri, kreativci i dizajneri koji više od dva stoljeća pomiču granice kako bi iznova preispitali standarde mobilnosti. Upravo zahvaljujući...

(0 glasova)