Nio ET7 prevezao 1000 km

image

Nio ističe kako je ovaj test napravljen kako bi se testirale mogućnosti nove Ultra Long Range baterije kapaciteta 150 kWh.

Putovanje je trajalo ukupno 14 sati, a start je bio u Šangaju da bi 1.044 km kasnije stigli u Xianmen, grad na jugoistočnoj obali Kine.

Za to im je trebalo 97 posto kapaciteta baterija, a u vožnji su se Liju pridružili i Fei Shen, viši potpredsjednik NIO Powera te Chenxia Huang, generalni direktor Tencent Newsa.

Dolaskom na cilj Li je...

(0 glasova)

Od pola do pola s električnim pogonom

image

Ova 10-mjesečna avantura tijekom koje su prevezli 30.000, započela je na zaleđenom Arktičkom moru na Sjevernom magnetskom polu.

Nakon toga su prešli Sjeverne i Južnu Ameriku prije nego su se prevezli na Antartiku te stigli do Južnog pola.

Ovo je prvi put da je neki automobil, a k tome i električni, završio ovakvo putovanje.

Na velikim udaljenostima i zahtjevnim terenima izvan ceste, potpuno električna Nissan Ariya s e-4ORCE pogonom na svim kotačima, prošla je najteže testove na ekstremnim temperaturama i...

(0 glasova)

Finalisti izbora za automobil godine

image

Kako bi se našli u izboru automobila godine svi kandidati moraju zadovoljiti činjenicu da se radi o novim automobilima te da su ili će biti u prodaju do kraja tekuće godine na pet ili više europskih tržišta.

Ove je godine lista uključivala ukupno 28 modela, od BMW-a serije 5 do Volva EX30 koji su usput rečeno i ušli u uži izbor.

Njima će se pridružiti i BYD Seal, a zanimljivo da je kineski proizvođač maštovitog imena (Build Your Dreams) u...

(0 glasova)

Pariz tjera SUV modele iz grada

image

Nakon što je u rujnu zabranio vožnju iznajmljenim električnim romobilima, Pariz će 4. veljače održati lokalni referendum na kojem će se građane tražiti de se izjasne o mjerama s kojima se želi obeshrabriti građane da kupuju i voze SUV modele

Budući da je SUV-ove teško razlikovati od ostalih modela, Grad želi uvesti više naknade za parkiranje za automobile s motorima s unutarnjim izgaranjem težine preko 1,6 tona i za električna vozila iznad dvije tone.

Kako bi odredili težinu automobila, kamere...

(0 glasova)

Geneva se vraća sljedeće godine

image

Najveći europski sajam automobila ponovno će se održati 2024. godine, a organizatori auto salona u Genevi službeno su potvrdili termin od 26. veljače do 3. ožujka 2024. godine.

Pri tome je 26. 2. novinarski dan, 27. 2. VIP dan, a salon je od 28. 2. do 3.3 otvoren za javnost.

Sajam automobila će se održati na poznatoj lokaciji, Palexpo kongresnom centru u Genevi te  će imati drugačiji format kako bi se smanjili troškovi i za organizatore i za izlagače.

Salon...

(0 glasova)

Brod se ne može ugasiti

image

Prvi izvještaji su govorili o oko 2.000 automobila o kojih je samo 25 električnih, no najnovije informacije govore kako je na brodu pod panamskom zastavom, ukupno 3.783 novih automobila od kojih je 498 električnih.

Sumnja se kako je požar izazvao neki od električnih automobila, što će biti teško ili nemoguće u potpunosti potvrditi ili opovrgnuti, ali je prilično sigurno kako u ovom trenutku gore i električni automobili čiji je požar gotovo nemoguće ugasiti.

Iako je na temu požara električnih vozila...

(0 glasova)

Citroen ima novi salon i servis u Splitu

image

U novom centru, Emil Frey Auto Centar Split se bavi prodajom osobnih i lakih gospodarskih vozila Citroën, dodatne opreme, rezervnih dijelova, rabljenih vozila te uslugama ovlaštenog servisa. Prodajno-servisni centar se prostire na 236 m2 salonskog te 1.126 m2 servisnog prostora.

U sklopu svečanog otvorenja, brojni uzvanici i predstavnici medija imali su priliku upoznati novi Citroën C5 Aircross, kao i novi Citroën C5 X koji spaja eleganciju limuzine, dinamičnost karavana i povišeni položaj SUV-a. 

U prigodnom govoru, brojnim uzvanicima se obratio...

(0 glasova)

Nico Rosberg naručuje novi Rimac C_Two

image

Nekad prvak Formule 1, a sada uspješan youtuber koji ima preko 877 tisuća pretplatnika, sada je na svom kanalu objavio nekoliko videa vezanih uz njegovu kupnju Rimca C_Two. Nico je posjetio tvornicu Rimac u Svetoj Nedjeljikako bi mogao izabrati opcije za svoj budući automobil.

Nico je dosad objavio nekoliko videa, a sve kreće njegovim dolaskom u Svetu Nedjelju gdje je prošetao svim pogonima tvornicei zaključio kako je u Rimcu sve isto kao i u tvornicama gdje se proizvodi...

(0 glasova)

Cupra je i službeno stigla u Hrvatsku

image

Cupra je prije dvije godine postala posebna markakoja više nije zadužena samo za sportske izvedbe Seatovih modela, već će u ponudi imati i vlastite modele, a od ovog mjeseca je službeno dostupna i na našem tržištu. Tako će od sada svi modeli marke Cupra biti dostupni i svim potencijalnim domaćim kupcima, a početak dolaska obilježava i lansiranje službene internetske stranice, kao i otvaranje ovlaštenih prodajnih mjesta.

Tako će svi moći saznati informacije o najnovijim modelima marke ako posjete www.cupraofficial.hr,...

(0 glasova)

Preko milijun Lexusa prodano u Europi

image

Lexus je obilježio važan rezultat prodaje, ukupan broj vozila prodanih u Europi premašio je brojku od 1 milijuna. Ovo postignuće se poklapa s obilježavanjem 30. godišnjice početka prodaje Lexusa u Europi te uvodi marku u neko novo i modernije razdoblje. Potpuno novi iskorak za ovu marku predstavlja model UX 300e, prvo baterijsko električno vozilo koje u narednim tjednima stiže u Lexusove salone  na odabranim europskim tržištima.

Lexus je započeo prodaju u Europi 1990. godine, sa samo jednim modelom -...

(0 glasova)