Treća generacija bestsellera

image

Koliko je Tiguan važan model za Volkswagen dovoljno govori činjenica da je tijekom dvije generacije (od 2007.) prodano više od 7,5 milijuna automobila, a u posljednje dvije godine 1,2 milijuna.

Treći Tiguan temelji se na najnovijem evolucijskom stupnju modularne poprečne platforme: MQB evo te donosi nove načine pogona, unaprijeđenu tehnologiju, više prostora i praktičnosti te osvježeni izgled.

Zahvaljujući novoj bateriji kapaciteta 19,7 kWh, novi plug-in hibridni pogoni (eHybrid) omogućuju doseg samo s električnim pogonom do 100 km.

Nova generacija hibridnih...

(0 glasova)

Nova platforma za električni i hibridni pogon

image

Peugeot 3008 je jedan od najvažnijih modela francuskog proizvođača još 2016. kada je predstavljen kao SUV (umjesto monovolumena).

Od tada je prodano više od 1,32 milijuna primjeraka, odnosno u prosjeku više od 150.000 godišnje.

e-3008 je prvo vozilo na Stellantisovoj platformi STLA Medium, jednoj od četiri nove arhitekture koje grupa postavlja kako bi pomogla u postizanju globalnog cilja od 50 posto prodaje isključivo na električni pogon do 2030.

Novi 3008, dugačak je 4.540 mm, odnosno gotovo je 100 mm duži...

(0 glasova)

Električni SUV umjesto monovolumena

image

Scenic je model koji je utemeljio klasu kompaktnih monovolumena te je svojedobno bio vrlo uspješan, ali kako su trendovi "pokopali" monovolumene, Scenic je uskrsnuo kao SUV, slično kao i veći Espace.

Ipak razlika je, osim u veličini, i u činjenici da će novi Scenic nuditi isključivo s električnim pogonom.

Nastao je na CMF-EV, na kojoj vozi i Renault Megane E-Tech, ali Nissan Arya.

Scenic E-Tech Electric ima međuosovinski razmak od 2.780 mm, što je 100 mm duže od modela Megane...

(0 glasova)

Mini Cooper i Countryman: električni dvojac

image

Mini Cooper E/SE s troja vrata zamijenit će trenutnu električnu verziju Minija, a  automobil će se proizvoditi u Kini.

Novi Mini Cooper E i snažniji SE temelje se na električnoj platformi koju je BMW razvio zajedno s kineskom tvrtkom Great Wall, kroz zajedničku vrtku Spotlight Automotive.

Cooper E koristi bateriju kapaciteta  40,7 kWh što bi trebalo osigurati doseg od 305 km, dok SE ima veću bateriju kapaciteta 54,2 kWh za doseg od 402 km, prema WLTP ciklusu testiranja.

Cooper E...

(0 glasova)

CUPRA Formentor VZ5 BAT

image

CUPRA Formentor VZ5 BAT integrira niz crnih dodataka vanjskog dizajna. Od sjajnih crnih krovnih nosača, rešetke i okvira, obloga i 20” aluminijskih kotača do poklopaca vanjskih zrcala od ugljičnih vlakana i crnih ispušnih cijevi cerakote, novi elementi povećavaju odlučan karakter crossover SUV-a visokih performansi.

Novi izgled utjelovljuje tamni kromirani logotip marke CUPRA (sprijeda i straga) te natpis CUPRA na stražnjem dijelu vozila.

U putničkoj se kabini modela Formentor VZ5 BAT nastavlja pojačani osjećaj sportskog karaktera zahvaljujući tamnijim tonovima.

Od trenutka...

(0 glasova)

Obnovljeni Tesla Model 3

image

Obnova modela kodnog naziva 'Project Highland' donosi novi prednji branik s tanjim svjetlima, a Tesla ističe kako obnova  "donosi više profinjenosti, udobnosti i vrhunske kvalitete - iznutra i izvana - dok ostaje vjeran svojoj elegantnoj, jednostavnoj estetici dizajna."

Straga su nove svjetlosne grupe u obliku slova C i veliki difuzor na redizajniranom braniku.

Tesla navodi kako su vanjske izmjene, zajedno s novim aerodinamički optimiziranim dizajnom kotača od 18 i 19 inča, poboljšale aerodinamičku učinkovitost Modela 3.

To znači da je...

(0 glasova)

Volkswagen Passat: deveta generacija

image

Nova, deveta, generacija donosi puno novosti, a ona koja je već poznata jest da se više neće nuditi limuzinska već samo karavanska izvedba.

Budući je limuzinska izvedba činila manje od 10 posto prodaje, Volkswagen ju je odlučio ukinuti, ali to će napraviti problem kupcima na nekim tržištima, kao što je hrvatsko, gdje je limuzinska izvedba bila puno traženija od karavana.

Passat u novoj izvedbi donosi nešto veće dimenzije jer je međuosovinski razmak povećan za 5 cm, pa je ukupna duljina...

(0 glasova)

Mazda3 i Mazda CX-30 modelska godina 2024.

image

Mazda3 i Mazda CX-30 za 2024. donose četiri poboljšane značajke aktivne sigurnosti: dodatak upozorenju nepažljivom vozaču (Distracted Driver Alert), poboljšano autonomno kočenje u nuždi u noćnim uvjetima vožnje (Autonomous Emergency Braking AEB), poboljšanu točnost adaptivnog tempomata (Intelligent Speed Assist ISA) kao i poboljšanja prilagodbe brzine u sustavu pomoći u vožnji pri gustom prometu (Cruising & Traffic Support CTS).

 Kod oba modela u izdanju za 2024. također su uključena važna ažuriranja kibernetičke sigurnosti za zaštitu od prijetnji IT-a. S ovim ažuriranjima,...

(0 glasova)

Osvježen izgled i povećan doseg

image

Za EQA se navodi povećanje dosega od 20 km, što bi ukupno značilo do čak 560 km prema WLTP ciklusu, što je, između ostalog, postignuto optimalizacijom aerodinamike te gumama s smanjenim otporom kotrljanja.

Ovaj podatak se odnosi na EQA 250+, izvedbu s pogonom na prednje kotače, baterijom kapaciteta 70,5 kWh i motorom snage 140 kW.

Ostali EQA modeli i dalje imaju bateriju kapaciteta 66,5 kWh, EQA 300 4MATIC ima dva motora ukupne snage 168 kW.

Dodatnih 20 km dosega, omogućeno...

(0 glasova)

Peugeot 208: obnovljeni bestseler

image

Peugeot je osvježio aktualnu generaciju modela 208 koji od predstavljanja 2019. nastavlja prodajne uspjehe svojih prethodnika. Novi 208 je bio najprodavaniji model u Europi u 2021. i 2022. godini, a od predstavljanja je proizvedeno gotovo milijun primjeraka.

Osvježeni model donosi novi izgleda prednjeg kraja s novom maskom i svjetlosnim potpisom kojeg s tri prepoznatljive LED crte na svakoj strani, odnosno "svjetlosne kandže". Slično je i straga gdje su "kandže" postavljene horizontalno po uzoru na rješenje koje je predstavljeno na modelu...

(0 glasova)