Prvi Porsche 911 s hibridnim pogonom

image

Porsche ima bogato iskustvo u hibridnim pogonima koje su koristili uz utrkama kao i na modelu 918 hybrid koji je inženjersko remek djelo.

Novi 911 GTS prvi je cestovni 911 s hibridnim pogonom te koristi napredni i jedinstveni T-Hybrid sustav.

Sustav koristi dva elektromotora, pri čemu se jedan koristi kao motor i generator, a smješten je između unutar novo razvijenog turbopunjača.

Točnije, nalazi se između turbinskog i kompresorskog kola te se koristi kao motor koji može gotovo trenutno zavrtjeti kompresor...

(0 glasova)

Škoda Octavia obnova bestsellera

image

Octavia je Škodin najvažniji model te jedan od stupova uspjeha u posljednjih 28 godina koliko je na tržištu.

Također, ovo je i najprodavaniji model na našem tržištu te je jednako omiljen među privatnim i poslovnim kupcima.

Obnova na polovici životnog vijeka aktualne generacije ne donosi radikalne promjene, ali nešto aerodinamičniji odbojnici znače povećanje duljine za jedan centimetar.

Uz novi branik i masku, nova su i prednja svjetla koja imaju matrix-LED tehnologiju, dovoljno da se ova verzija razlikuje od prethodne.

Također,...

(0 glasova)

Opel Frontera s dvije tehnologije pogona

image

Nova Frontera koristi Stellantis "Smart Car" platformu koju dijeli s Citroënom C3 i C3 Aircross te zamjenjuje Crossland, ali nudi nešto veću karoseriju te robusniji stil.

Opel je najavio kako će se Frontera u budućnosti nuditi i sa sedam sjedala.

Vozač i putnici gledaju na kokpit kojeg krase novi upravljač i dva široka zaslona veličine 10 inča, a opcijski se nude i nova, patentirana, Intelli-Seat sjedala.

S duljinom od 4380 mm, Forntera nudi prtljažnik obujma 450 litara ili čak do...

(0 glasova)

Ferrari 12Cilindri V12 nije mrtav

image

Novi "dodici-cilindri" ne koristi ništa od aktualnih trendova u gradnji motora, nema "downsizinga", nema turba, nema elektrifikacije, samo čista snaga i vrišteći okretaji.

Motor je uvijek bio u središtu svega kad je u pitanju Ferrari, a pogotovo kad je riječ o izvedbi s 12 cilindara, kralju svih motora. Snaga je 830 KS pri 9.250 o/min, a najveći okretni moment 678 Nm pri 7250 o/min.

Iako je riječ o verziji motora iz modela 812, Ferrari navodi kako je ovo u suštini...

(0 glasova)

Novi Renault Symbioz kompletira ponudu

image

Predviđen je samo hibridni pogon, odnosno isti E-Tech hybrid 145 kakav se već ugrađuje u nekoliko modela.

Kao što znamo pogonski sklop kombinira 1,6-litarski benzinski motor snage 69 kW (94 KS) te dva elektromotora, veći snage 36 kW koji se koristi za pogon te manji sa 18 kW koji služi za punjenje baterije te pokretanje benzinskog motora. Ukupna sistemska snaga je 145 KS.

Tu je još i posebni 6-brzinski mjenjač s kandžastim spojkama kod kojeg se prve dvije brzine koriste...

(0 glasova)

Obnovljeni Cupra Formentor

image

Cupra Formentor je predstavljen prije nešto više od tri godine te je u međuvremenu postao najprodavaniji model brzo rastuće marke. U 20023. je ukupno isporučeno više od 120.000 Cupri Formentor.

U želji da zadrži interes kupaca Formentor je temeljito obnovljen, kako izvana tako i iznutra, a značajno je unaprijeđena i motorizacija.

Novi prednji dio s naglašenim usisom zraka, prepoznatljivi potpis prednjih svjetala s trokutima dio su novog dizajnerskog izričaja koji je predstavljan s modelom Tavascan.

Straga se motiv s tri...

(0 glasova)

Novi Opel Grandland za kompletiranje ponude

image

Ovo je prvi Opel koji koristi Stellantis platformu STLA Medium, a premijerno ju je koristio Peugeot prošle godine s modelom e-3008

STLA Medium može primiti najveću bateriju do 98 kWh i u pravo nju nudi Grandland Electric te ističe kako s njom može prevesti do 700 km prema WLTP ciklusu, iako točna brojka nije navedena.

Budući da Peugeot nudi e-3008 s jeftinijom baterijom od 73 kWh (doseg 525 km), za očekivati je kako bi se ona mogla pojaviti i u...

(0 glasova)

Nova Mazda CX 80 sa sedam sjedala

image

CX-80 je veliki brat Mazde CX-60 s pet sjedala koja je stigla 2022, a oba modela su konstruirana oko iste filozofije, temelje se na istoj platformi te nude s istim izborom pogonskih sklopova: plug-in hibrid te šesterocilindrični dizel.

Temelji se na Mazdinoj "Skyactiv Multi-Solution Scalable Architecture" koju marka koristi za razne modele, uključujući kompaktnu Mazdu 3.

Međutim, CX-80 i CX-60 su jedini s uzdužnim motorima, koji se u CX-80 kombiniraju s automatskim mjenjačem s osam stupnjeva prijenosa i sustavom stalnog...

(0 glasova)

Novi Alfa Romeo Milano

image

Milano je rezultat poznate Stellantisove formule te koristi modularnu e-CMP2 arhitekturu koju već poznajemo iz modela Opel Mokka, Fiat 600, Peugeot 2008 i Jeep Avenger. Također, nova Alfa nudit će se u dvije izvedbe: s električnim ili 48 V mild hibridnim pogonom.

Novi Milano je jedan od većih modela na e-CMP2 platformi budući da u duljinu mjeri 417 cm, što je slično kao i Fiat 600. Iako koristi uobičajene element Alfa Romeo dizajna, oni su u ovom slučaju prilično "slobodno"...

(0 glasova)

Obnovljeni Renault Captur

image

Captur je jedan od najuspješnijih Renault modela, a u 10 godina od premijere ukupno je proizvedeno više od dva milijuna primjeraka.

Kompaktni SUV (dužina 423,9 cm) donosi značajno drugačiji izgled koji je izveden po uzoru na električni Scenic E-Tech, redizajnirani logotip, zajedno s novim okomitim svjetlosnim svjetlima s obje strane novog prednjeg branika.

Potpuna LED tehnologija osvjetljenja serija je u svim modelima bez obzira na opremu.

Nudit će se ukupno 14 dvobojnih konfiguracija, a dvobojna izvedba je serija kod top...

(0 glasova)