Mazda MX-30 Launch Edition Luxury Test

Mazda je oduvijek imala neku svoju filozofiju oko stvaranja automobila, i u tome su dobri, a sada su napravili i svoj prvi velikoserijski električni automobil MX-30 . Riječ je o nekoj vrsti coupe SUV automobila koji ima 5 vrata, s time da se stražnja otvaraju u suprotnom smjeru kao na legendarnom coupeu RX-8, a posjeduje i originalan dizajn koji se i dalje veže na ostatak Mazdine obitelji.

Ovaj model pokreće 145 KS snažan elektromotor koji raspolaže s 271 Nm okretnog...

(0 glasova)

Renault Megane TCe EDC Edition One TEST

Kada je u rujnu 2015. godine predstavio četvrtu generaciju Meganea, Renault je napravio veliki korak u dizajnu ovog kompaktnog modela kojeg je uveo 1996. godine kao zamjenu za tada već vremešni model Renault 19. Iako je prodaja krenula tek sljedeće ljeto, Megane je i dalje izgledao dovoljno svježe. No stalni napredci u automobilskoj branši natjerali su Renault na redizajn kako bi u Megane unijeli novi život, te kako bi i dalje bio konkurentan do pojave nove generacije.

Megane je nakon...

(0 glasova)

Ford Puma Titanium 1.5 EcoBlue 120KS TEST

Kada je Ford 2019. godine predstavio novu Pumu, mnogi su se sjetili modela Pume s kraja 90-ih godina prošlog stoljeća, kada je to ime imao coupe model baziran na Fiesti, no u Fordu su sada to poznato ime dali gradskom SUV modelu, koji je također nastao na Fiesti. Uz to, pozicioniran je iznad njohovog najmanjeg SUV-a EcoSport, a od njega je i puno zanimljiviji.

Puma se nudi s dizelskim ili blagim hibridnim motorima , a nama je na test stigla...

(0 glasova)

Renault Megane Grandtour E-Tech TEST

Renault je prošle godine predstavio dotjeranu izvedbu Meganea, a tom prilikom je predstavljena i plug-in izvedba koja je trenutno dostupna samo u karavanskoj Grandtour inačici, a kakvu smo imali prilike testirati u bogatoj Edition One opremi.

Dotjerivanje na pola životnog vijeka je donijelo blage kozmetičke dorade prednjeg dijela vozila. Tako se tu može primijetiti novi branik s novim svjetlima za maglu, a sada Megane serijski dolazi s LED svjetlima, ali i s LED dnevnim svjetlima C oblika. U ponudu su...

(0 glasova)

Fiat Panda 1.0 Hybrid Sport Zero TEST

Treća generacija Pande je predstavljena u rujnu 2011. godine na Frankfurtskom salonu automobila i do sada je nekoliko puta osvježena, a posljednje dotjerivanje je bilo napravljeno krajem prošle godine. Iako izgled nije puno mijenjan, dodani su novi paketi opreme koji se vizualno međusobno razlikuju, a Panda je dobila i blagi hibridni sustav poznat iz modela 500.

Sada je panda dostupna u izvedbama Easy, City, Street i Sport, a u ponudi i dalje ostaje izvedba s turbo benzincem i pogonom na...

(0 glasova)

Renault Captur 1.6 E-Tech 160 Intens TEST

Kada je Renault 2013. godine u Ženevi predstavio Captur, vjerojatno nisu ni sanjali kakav će uspjeh imati. Naime, Captur se pokazao kao tržišno iznimno tražen automobil, no krajem 2019. godine stiže i druga generacija. A s drugom generacijom stižu i neke novosti. Tako je u početku predstavljen s benzinskim i dizel motorima i odmah je bila najavljena i plug-in izvedba koju smo imali prilike isprobati još prošlo ljeto, a sada je konačno stigla i na test.

Naime, ovakva izvedba je...

(0 glasova)

Toyota Proace City Verso Family TEST

Suradnja između Toyote i grupacije PSA traje već dosta duga, a u posljednje vrijeme je aktualna suradnja kod dostavnih vozila i njihovih putničkih inačica, pa nakon velikog modela Proace, iz Toyote stiže i nešto kompaktniji Proace City, a ako je riječ o putničkoj izvedbi u nazivu dobiva i poznato ime Verso.  Proace City Verso nudi sve što i ostala braća, a prvenstveno tu mislimo na obilje prostora, ali i kombinacija dužina i opreme . Naime, i ovaj se model može...

(0 glasova)

Renault Clio E-Tech 140 Edition TEST

Renault Clio i u svojoj petoj generaciji nudi kupcima veliki izbor paketa opreme i pogonskih motora, no postoji velika razlika u odnosu na sve prethodne generacije. U ponudi, barem trenutno, nema modela opremljenog turbodizel motorom, no na njegovo je mjesto uskočila hibridna izvedba, koja se po prvi puta nudi u ovom modelu.

Ovaj ćete model lako prepoznati po oznaci E-Tech , koju Renault koristi kako bi označio svoje hibridne modele, bez obzira imaju li mogućnost punjenja baterije kabelom ili ne....

(0 glasova)

Seat Ateca 2.0 TDI CR FR Fuerte TEST

Ateca je prvi SUV koji je Seat predstavio i značajan je model za ovu marku . Od predstavljanja 2016. godine do sada je prodano više od 300.000 primjeraka ovog modela, što znači kako su u Seatu dobro pogodili ukus kupaca. No, bez obzira na to, prošlo ljeto je predstavljena redizajnirana Ateca, koja se nije puno promijenila od originala, no lagano zategnute bore i više tehnologije ponovo su je stavili u prvi plan.

Uz to, uz standardne pakete opreme Seat je...

(0 glasova)

Renault Clio Intens TCe 100 LPG TEST

Peta generacija Renault Clija je predstavljena na Salonu automobila u Ženevi 2019. godine, a iako izgledom podsjeća na prethodnu generaciju, sve je u potpunosti novo. I to nije ništa loše. Prethodna generacija i dan danas izgleda privlačno kao i prije 5 godina, a novi Clio donosi nešto drskiji izgled od prethodnika, ali i mnoge nove tehnologije i opcije.

Iako je i prethodna generacija bila ponuđena s tvornički ugrađenom plinskom instalacijom, to se dogodilo na kraju njenog životnog vijeka, pa nije...

(0 glasova)
Pretplati se na ovaj RSS feed