Opel najavio novu Fronteru

image

Opel je posegnuo 20 godina u povijest te izvukao naziv Frontera za svoj novi SUV, koji će u ponudi modela zamijeniti Crossland s nešto većom karoserijom i robusnijim stilom.

Nova Frontera temelji se na Stellantisovoj "Smart Car" platformi koja omogućuje značajne uštede u proizvodnji te u konačnici i nižu cijenu modela.

Platforma je fleksibilna te može koristiti potpuno električni ili 48 V mild hibridni pogon, pri čemu bi Opel Frontera Electric trebala biti jedan od najdostupnijih električnih modela na tržištu....

  • Objavljeno u NAJAVE
(0 glasova)

Novi Renault SUV zvat će se Symbioz

image

Naziv Symbioz održava novi dizajnerski izričaj marke, dok sam model spaja užitak u vožnji s naprednom unutrašnjošću i štedljivim motorom E-Tech full hybrid 145

Symbioz (fr. symbiose, izvedeno iz starogrčke riječi symbiosis) znači suživot, vrijednost koja je duboko utkana u Renaultov DNK i njegov slogan „vozila za život” (fr. voitures à vivre).

Symbioz je oblikovan u skladu s novim dizajnerskim izričajem marke. Dugačak 4,41 m, novi SUV bit će najkompaktniji hibrid u Renaultovoj ponudi vozila C-segmenta.

Unutrašnjost oblikovana da zadovolji...

  • Objavljeno u NAJAVE
(0 glasova)

Novi Audi A4 bit će A5

image

Na novo ime će se trebati malo naviknuti jer će se novi model zvati A5, kako se dosada zvala coupe izvedba A4.

Razlog je nova nomenklatura po kojoj će ubuduće svi modeli s električnim pogonom imate parne oznake, a modeli s klasičnim pogonima neparne, pa će novi A5 objediniti dosadašnju ponudu modela A4 i A5.

Ostaje za vidjeti što će biti s coupe i kabriolet izvedbama nove generacije, ali je sigurno kako će uz limuzinu postojati i karavanska, odnosno Avant...

  • Objavljeno u NAJAVE
(0 glasova)

Novi Golf stiže u siječnju

image

No, poznato je kako će novi Golf također koristiti unaprijeđenu MQB Evo platformu koja je debitirala u novom Passatu.

Također, nova generacija će donijeti široku paletu motorizacije koja će osim benzinske i dizelske motore, uključiti 48 V mild hibridne te plug-in hibridne pogone, koji se ugrađuju u novi Passat i novi Tiguan.

Iako su hibridi postojali i ranije, novi plug-in hibrid će koristiti 1.5 TSI motor te imati značajno veću bateriju, za očekivati je 19,7 kWh koliko ima i Passat....

  • Objavljeno u NAJAVE
(0 glasova)

Redizajn za Teslu Model Y

image

Teslin Model Y na tržište je stigao u proljeće 2020. i ubrzo se pokazao punim pogotkom.

Na globalnoj razini postao je najprodavaniji električni automobil u 2022., a isto se očekuje i 2023., ispred još jedne Tesle, Modela 3.

Kako u Tesli i dalje očekuju velike stvari od ovog električnog SUV-a tako je prema pisanju Bloomberga za polovicu 2024. predviđen opsežan redizajn po uzoru na Model 3.

Proizvodnja prvih modela koji su nastali unutar "Projekta Juniper" je predviđena polovicom godine u...

  • Objavljeno u NAJAVE
(0 glasova)

Xiaomi predstavio prvi električni automobil

image

Xiaomi planira uložiti 10-ak milijardi eura u novu granu poslovanja te najavljuje kako će s automobilima napraviti isto što i s pametnim telefonima prije nekoliko godina.

U ovom trenutku je Xiaomi četvrti najveći svjetski proizvođač pametnih telefona te također proizvodi mnoštvo ostale elektronike uz e-bicikle i skutere.

Novi SU7 (US je kratica za Speed Ultra) bit će opremljen Xiaomijevim softverom i elektronikom te baterijom kapaciteta 101 kWh što će omogućiti doseg do 800 km.

Nudit će se izvedbe s jednim...

  • Objavljeno u NAJAVE
(0 glasova)

Toyota Urban SUV Concept

image

Toyota već ima istaknuto mjesto u B-SUV segmentu s hibridnim Yarisom Cross, koji je najprodavaniji model u svojoj klasi.

U istom segmentu Toyota planira ponuditi i potpuno električni model koji će pružiti kvalitetu, izdržljivost i pouzdanost koji su obilježja marke Toyota dok će dizajnom biti prilagođen  europskim kupcima.

Toyota Urban SUV Concept ima povišenu karoseriju što osigurava ne samo višu poziciju sjedenja već i prostranu te fleksibilnu unutrašnjost, koja se lako može prilagoditi potrebi prijevoza više osoba ili veće količine...

  • Objavljeno u NAJAVE
(0 glasova)

Šest električnih Toyota do 2026.

image

Najveći proizvođač automobila na svijetu trenutno u ponudi ima samo jedan potpuno električni model – Toyotu bZ4X. No, takvo stanje bi se trebalo rapidno promijeniti do 2026. kada Toyota u ponudi planira imati ukupno šest električno-baterijskih modela (BEV).

Drugi model imali smo prilike vidjeti prije otprilike godinu dana, a riječ je o 4,54 metra dugoj studiji bZ Compact SUV Concept. Sada, na tvrtkinom godišnjem Kenshiki forumu u Bruxellesu, Toyota otkriva i dva dodatna modela.

Prvi je gotovo serijski spreman Urban...

  • Objavljeno u NAJAVE
(0 glasova)

R5evolucija se vraća

image

Dobra je vijest da električnu reinkarnaciju legendarnog Renaulta 5 možete naručiti 10 dana prije nego se otvore službene narudžbe te biti među prvima koji će ga dobiti kada isporuke krenu u jesen 2024.

Poseban R5 Pass koji to omogućuje košta 150 eura te istovremeno omogućuje korisnicima da budu prvi obaviješteni o svim novostima vezanim uz njega, a ujedno uključuje i poklon u vidu atraktivne minijature u omjeru 1:43.

Loša je vijest kako je to dostupno za građane sedam europskih država...

  • Objavljeno u NAJAVE
(0 glasova)

Jeftinije baterije za jeftinije automobile

image

Kako bi zadovoljili rastuće potrebe električnih automobila, Stellantis planira gradnju takozvane gigatvornice u Europi za proizvodnju litij-željezo-fosfatnih (LFP) baterija u sklopu mogućeg joint venturea s kineskom tvrtkom CATL.

U to je svrhu potpisan i preliminarni sporazum između ove dvije tvrtke o dobavi LFP baterijskih članaka i modula za potrebe proizvodnje Stellatisovih električnih automobila u Europi.

U Stellantisu međutim napominju kako još nije donesena nikakva odluka o veličini ili točnoj lokaciji same tvornice te kako oba partnera razmatraju joint venture iz...

  • Objavljeno u NAJAVE
(0 glasova)