Mitsubishi L200 stigao u domaće salone

image

Pick-up vozila su sve češća pojava na našim cestama, a najčešće je moguće vidjeti model nekog japanskog proizvođača, a takav je i Mitsubishi L200, koji je jučer na prezentaciji prikazan i domaćim novinarima. Šesta generacija modela L200 već na prvi pogled donosi mnoge novosti, a tu prvenstveno mislimo na robustan izgled koji je dizajniran u stilu ostalih Mitsubishi vozila, odnosno primijenjen je Dynamic shield stil dizajna koji mu odlično stoji i daje dojam robusnosti.

Velike su promjene i u unutrašnjosti, gdje je Mitsubishi slušao svoje kupce i ispravio sve što im se nije sviđalo na prethodnim generacijama, pa je sada u kabini puno ugodnije. Ima više mekanih površina, upotrebljava se kvalitetnija koža na volanu i ručici ručne kočnice, info displej na instrument ploči je sada u čitljiviji, u boji i nudi više informacija, a zu je i USB priključak za stražnja sjedala.

Naravno, tu su i tehnička poboljšanja u vidu boljih off-road mogućnosti, HDC kontrola spuštanja niz strminu i ojačane kočnice. Vozač može birati način rada pogona i kombinirati s određenim off-road modovima kao što su kamenje, pijesak, blato/snijeg ili šljunak.

Za pogon se koristi novi 2,2-litreni dizel motor sa 150 KS koji dolazi sa 6-brzinskim ručnim ili novim 6-brzinskim automatskim mjenjačem. Mi smo vozili izvedbu s automatskim mjenjačem koja se pokazala kao pravi radni stroj. Možda ne ubrzava spektakularno, no imate osjećaj da ga ništa ne može zaustaviti motor linearno ubrzava i ne gubi snagu, čak ni pri većim opterećenjima.

Cijene na našem tržištu kreću od 235.000 kuna za model L200 Club Cab, no najtraženije izvedbe s duplom kabinom kreću od 249.000 kuna i dolazi s 18-inčnim aluminijskim naplatcima, potpunom sigurnosnom opremom, klimom, kožnim volanom, tempomatom, bluetoothom, radiom i ostalom opremom.

Najpovoljnija izvedba L200 s automatskim mjenjačem košta 302.800 kuna i donosi bogatiji Intense paket opreme (s ručnim mjenjačem takva izvedba košta 280.400 kuna) koji donosi čitav niz dodatne opreme u odnosu na početni model Invite.

Usporedno s novim L200, iz Mitsubishija su najavili i novosti oko Eclipse Cross modela MY20, koji će sada dolaziti s više opreme po povoljnijoj cijeni. Tako sada početni model Eclipse Cross Invite MY20 serijski dolazi s kožnim volanom i mjenjačem, bluetoothom, touchpadom i zaslonom osjetljivim na dodir, kamerom za vožnju unazad i AYC 2WD sustavom po cijeni od 167.900 kuna, odnosno uz uštedu od 9.000 kuna u odnosu na dosadašnji model bez te opreme, a kupce očekuje i poklon u vidu originalne dodatne opreme u vrijednosti od 3.000 kn za 2WD modele, odnosno 6.000 kuna za 4WD modele.