Počela prodaja Prius Plug in Hybrida

image

Toyota Prius prvi je hibridni model koji se masovno proizvodio te u protekle četiri generacije i 25 godina postao sinonim za učinkovitost i pouzdanost.

Iako Toyota ističe kako ne zanemaruje električni pogon, smatraju kako će u doglednoj budućnosti hibridi još uvijek imati značajnu ulogu, pogotovo plug-in hibridi s velikom električnom autonomijom.

Novi Plug-in Hybrid nešto je kraći od prethodnog modela te u duljinu mjeru 4.599 mm, ali je dizajn ne samo puno atraktivniji već i aerodinamičniji, što je dodatno povećali...

(0 glasova)

Novi Peugeot 2008 stigao u Hrvatsku

image

Peugeot 2008 je predstavljen prije četiri godine te je odmah postao jedan od najprodavanijih modela na europskom tržištu, a 2021. je bio najprodavaniji model u B-SUV segmentu te 2022. najprodavaniji električni B-SUV.

Novi model, osim osvježenog izgleda donosi i brojna unaprjeđenja poput novih pogona, kako klasičnih tako i električnih.

Nova je maska s novim logom marke kao i potpuna LED svjetla, novi dekorativni elementi te novi svjetlosni potpis, odnosno restilizirane "tri kandže".

Osim toga su u nove boje, novi dizajn...

(0 glasova)

Novi Doblò u Furgon i Combi varijanti

image

Peta generacija modela koji je prikladno vozilo za sve zahtjeve profesionalnih radnika, a može biti idealan partner za obitelji. Doblò zadovoljuje svačije zahtjeve, kako transportne profesionalce tako i dinamične obitelji.

Kao počast svojoj fleksibilnosti, novi Doblò dostupan je u dvije duljine i dvije različite konfiguracije ( Furgon , Combi ) i nudi širok raspon motora koji mogu zadovoljiti sve potrebe.

Dostupne su tri dizelske verzije: 1.5 litara sa 100 KS / 75 kW s ručnim mjenjačem; 1.5 litara sa 130...

(0 glasova)

RSS Anovi - 78ee50cf781e43af7ba0db192a9fce78 - %2023-%10-%10-%07-%Oct-%th

image

Renault Clio pete generacije kreće u drugu fazu svojeg modela s novim vanjskim dizajnom, primjetnim po tome što Renault prelazi sa svog prepoznatljivog "C" dizajna dnevnih svijetla, na novi dizajn koji koristi oblik njihovog brenda.

Clio dolazi u četiri standardna paketa, od "Authentic", preko "Evolution" i "Techno" modela, do "Iconic espirit Alpine" modela kao krune ponude.

Osnovni Authentic model dolazi s SCe motorom snage 49 kW (65 KS) i početnom cijenom od 16.790,00 € te Renault dodatno nudi 400 €...

(0 glasova)

Električni premium SUV iznimnih perfomansi

image

Potpuno električni Seres 5 targetira popularni SUV segment, a s duljinom od 471 cm spada među veća vozila u klasi. Također, u skladu s veličinom radi se iznimno dobro opremljenom, gotovo luksuznom modelu, sa sportskim performansama pri čemu je cijena osjetno niža od usporedivih europskih konkurenata.

Nude se dvije baterije, LFP (litij-fosfat-željezo) kapaciteta 80 kWh te „semi solid“ s kapacitetom 90 kWh, iako nije do kraja jasno o kakvoj vrsti semi solid tehnologije je riječ.

No zato je sve jasno...

(0 glasova)

Pet metara savršenstva

image

S duljinom od 4.949 mm, nova E-klasa je dulja nego prije, a veliki međuosovinski razmak od 2.961 mm (+20 mm) osigurava iznimno prostranu unutrašnjost. Obujam prtljažnika je 540 litara, osim kod plug-in hibridnih modela gdje je zbog baterije smanjen na 370 litara.

Da se radi o poveznici između klasične prošlosti i električne budućnosti vidi se i u dizajnu, a najviše se ističe Black panel prednja maska, koja može biti klasična ili progresivna dok se osvijetljeni rub maske nudi kao opcija...

(0 glasova)

MG predstavio osvježeni SUV HS

image

Nakon opsežnog redizajna, novi HS ima oštriji, agresivniji izgled. Sprijeda, nova dvofunkcionalna LED prednja svjetla, odvažan dizajn rešetke i novi prednji branik doprinose poboljšanom izgledu koji ponovno uspostavlja HS kao najveće, najluksuznije SUV vozilo tvrtke MG Motor.

Straga, novi dizajn branika, revidirani dvostruki ispušni otvori i LED stražnja svjetla upotpunjuju novi suvremeni stil, uz novi dizajn kotača od 18 inča s dijamantnim rezom.

Novi MG HS nudit će se u Standard, Comfort i Luxury razini opreme. Pri lansiranju, sve će...

(0 glasova)

Novi Mercedes EQS SUV i EQE SUV

image

Iako je veći (i skuplji) EQS SUV predstavljen prvi, počet ćemo od manjeg i nešto jeftinijeg EQE SUV modela.

U oba slučaja je upotrijebljena ista logika, na bazi limuzine (EQE odnosno EQS) nastao je SUV model čiji su pogon i baterije identični, ali je silueta nešto povišena.

EQE SUV s duljinom od 4.863 mm je 83 mm kraći od limuzine, dok je međuosovinski razmak je 3.030 mm, odnosno 90 mm manje u odnosu na limuzinu.

Baterija radi s naponom od...

(0 glasova)

Novi Toyota Prius Plug-in

image

Iako je u međuvremenu predstavila modele s pogonom na vodik (Mirai), odnosno električnu energiju (bZ4X), Toyota je ipak najpoznatija po svojim hibridnim pogonima.

Prvi Prius s hibridnim pogonom predstavljen je 1997., a najnovija, peta generacija modela te treća generacija hibridnog pogonskog sustava, donosi još jedan korak u razvoju sustava pogona u kojem Toyota nema premca u svijetu automobila.

Novi Prius koristi benzinski 2.0 motor (ranije se koristio 1.8 motor) snage 112 kW (152 KS) koji radi u kombinaciji s elektromotorom...

(0 glasova)

Novi Volkswagen T-Cross

image

Nova generacija je dobila novi dizajn prednjeg i stražnjeg dijela, LED dnevna i glavna svjetla su u serijskoj opremi, a po prvi put se nude i IQ.LIGHT matrix LED glavna svjetla.

Tu su i tri nove, svježe, boje obogaćuju ponudu: uni "Grape žuta" (svijetla, sportska žuta), "Clear plava metalik" (svijetloplava) i "Kings crvena metalik" (svijetlocrvena).

Središnji element u unutrašnjosti novog modela T-Cross je odvojeni infotainment zaslon veličine 8" (u osnovnoj izvedbi) odnosno 9,2" u višim razinama opreme.

Također, svi modeli...

(0 glasova)