Savršeni poj tehnologije i performansi

image

Novi GR Yaris dolazi sa značajnim povećanjem snage, koja je sada 206 kW (280 KS), dok je okretni moment jednako impresivnih 390 Nm. Također, motor je dodatno ojačan i testiran u najekstremnijim uvjetima kako bi se osigurala izdržljivost.

Treba istaknuti i novi GAZOO Racing Direct automatski mjenjač s osam brzina koji osigurava brze i precizne promjene brzina, pružajući impresivna ubrzanja i optimalno upravljanje snagom.

Toyota je također značajno unaprijedila karoseriju kao i ovjes automobila. Povećana ke čvrstoća karoserije, a ugrađeni su i dodatni hladnjaci i raspršivači za hlađenje, osiguravajući da motor radi na optimalnoj temperaturi čak i pri najzahtjevnijim uvjetima vožnje.

Unutrašnjost je potpuno redizajnirana kako bi vozaču pružila autentičan sportski doživljaj. Kokpit je inspiriran trkaćim automobilima, s digitalnim instrumentima i poboljšanim rasporedom kontrola.

GR Yaris je dostupan u verziji s Circuit specifikacijom, koja dolazi sa standardnim paketom za hlađenje pogonskog sustava. Tu su i ekskluzivne specijalne edicije, poput Ogier i Rovanperä, razvijene u suradnji sa svjetskim prvacima iz TOYOTA GAZOO Racing tima.

Novi GR Yaris također nudi različite režime vožnje, omogućavajući prilagodbu performansi uvjetima na cesti.

Korištenjem tehnologije i iskustva iz WRC-a, Toyota je uspjela kreirati automobil koji pruža autentično trkaće iskustvo na cesti.

Filozofija razvoja automobila podrazumijeva testiranje do krajnjih granica, što osigurava maksimalnu izdržljivost i pouzdanost.

Od lansiranja 2020. godine, GR Yaris je ostvario veliki uspjeh na tržištu, s više od 20.000 prodanih jedinica u Europi.

Gledajući u budućnost, Toyota istražuje mogućnosti razvoja motora bez emisije CO2, poput vodika, što otvara vrata novim ekološki prihvatljivim sportskim automobilima koji će i dalje pružati vrhunske performanse uz minimalan utjecaj na okoliš.

Novi GR Yaris je dokaz da Toyota ne samo da drži korak s tehnologijom i inovacijama, već i postavlja nove standarde u automobilskoj industriji.

Podijeli