Mercedes AMG G63 Cabriolet

image

Prije 10 godina Mercedes je prestao proizvoditi G-klasu s platnenim krovom koja se temeljila na prvoj  generaciji W 463 s kratkim međuosovinskim razmakom.

Ipak, zanimanja za kabrio varijantu nove generacije, pogotovo onu koja još nosi i oznaku AMG, nikada nije izostalo. Pogotovo kod onih najbogatijih kupaca koji ne pitaju za cijenu.

Kako bi ispunili prazninu na tržištu, tunerska kuća Refined Marques je odlučila napraviti vlastitu kreaciju baziranu na G63 zajedno s V8 Twin Turbo motorom snage 577 KS.

Poslu se pristupilo studiozno zbog čega je projekt trajao 18 mjeseci kako ne bilo kompromisa u kvaliteti izrade u odnosu na original.

Posebnost su svakako dodatni par vrata straga koja su okrenuta u kontra smjeru (tzv. Suicide doors) kako bi ulasci i izlasci bili lakši.

Prema riječima izvršnog direktora Refined Marques, početna ideja s kontra vratima potekla je od njegovog petogodišnjeg sina.

Prvi je primjerak isporučen, gdje drugdje nego u Monaku, i to u kombinaciji China plave karoserije i crveno/plave kožne unutrašnjosti.

Cijena po primjerku iznosi 1,2 milijuna eura, a navodno je već svih 20 limitiranih primjeraka rezervirano.

Podijeli