Novi Alfa Romeo Milano

image

Milano je rezultat poznate Stellantisove formule te koristi modularnu e-CMP2 arhitekturu koju već poznajemo iz modela Opel Mokka, Fiat 600, Peugeot 2008 i Jeep Avenger. Također, nova Alfa nudit će se u dvije izvedbe: s električnim ili 48 V mild hibridnim pogonom.

Novi Milano je jedan od većih modela na e-CMP2 platformi budući da u duljinu mjeri 417 cm, što je slično kao i Fiat 600. Iako koristi uobičajene element Alfa Romeo dizajna, oni su u ovom slučaju prilično "slobodno"...

(0 glasova)

Rimac baterijski sustavi za BMW

image

Suradnja s BMW Grupom označava značajnu prekretnicu za Rimac Technology, budući da predstavlja najveći i najambiciozniji projekt koji je tvrtka imala do sada.

Ovakav razvojni iskorak zahtijeva uspostavu kompleksnih i velikih automatiziranih proizvodnih linija za baterije koje će biti smještene u novom Rimac Kampusu u blizini Zagreba.

Značajan dio kampusa bit će posvećen upravo ovom projektu, što naglašava predanost tvrtke partnerstvu s BMW Grupom.

Pojedinačne snage i stručnost ovih tvrtki međusobno se nadopunjuju na iznimno produktivan način.

Strategija elektrifikacije BMW...

(0 glasova)

Opel najavio novu Fronteru

image

Opel je posegnuo 20 godina u povijest te izvukao naziv Frontera za svoj novi SUV, koji će u ponudi modela zamijeniti Crossland s nešto većom karoserijom i robusnijim stilom.

Nova Frontera temelji se na Stellantisovoj "Smart Car" platformi koja omogućuje značajne uštede u proizvodnji te u konačnici i nižu cijenu modela.

Platforma je fleksibilna te može koristiti potpuno električni ili 48 V mild hibridni pogon, pri čemu bi Opel Frontera Electric trebala biti jedan od najdostupnijih električnih modela na tržištu....

  • Objavljeno u NAJAVE
(0 glasova)

Poticaji za EV od 22 travnja

image

Kao što je već bilo i najavljeno u pozivu prodavačima prije mjesec i pol dana, Fond za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost, konačno je objavio i Javni poziv za sufinanciranje energetski učinkovitih vozila.

Sufinanciranje kupnje je moguće za nekoliko vrsta vozila pri čemu je najveći iznos do 40% vrijednosti vozila ili do najviše:

  •         2.500 € za električne motocikle, skutere i četverocikle (električni bicikli nisu uključeni),
  •         9.000 € za električne automobile i automobile...
(0 glasova)

Obnovljeni Renault Captur

image

Captur je jedan od najuspješnijih Renault modela, a u 10 godina od premijere ukupno je proizvedeno više od dva milijuna primjeraka.

Kompaktni SUV (dužina 423,9 cm) donosi značajno drugačiji izgled koji je izveden po uzoru na električni Scenic E-Tech, redizajnirani logotip, zajedno s novim okomitim svjetlosnim svjetlima s obje strane novog prednjeg branika.

Potpuna LED tehnologija osvjetljenja serija je u svim modelima bez obzira na opremu.

Nudit će se ukupno 14 dvobojnih konfiguracija, a dvobojna izvedba je serija kod top...

(0 glasova)

U Hrvatskoj predstavljen C-HR Plug-in

image

Jučer je u hotelu Zonar službeno predstavljen popularni Toyota crossover – Toyota C-HR. Ovaj događaj motiviran je dolaskom prvog C-HR PLUG-IN HIBRID modelana tržište.

Toyota C-HR je automobil koji za Toyotu ima vrlo bitnu ulogu u segmentu crossovera s vrlo upečatljivim dizajnomkako iznutra tako i izvana. CHR je svojom prvom generacijom želio Toyotu odmaknuti od svakodnevnih vozila u čemu je svakako i uspio što potvrđuje i nova, vrlo atraktivna druga generacija.

U Toyoti su istaknuli da je novi...

(0 glasova)

Hibridi rastu brže od električnih

image

Ako se gleda ukupna prodaja u prva dva mjeseca, onda je rast 11,2 posto, a broj registracija oko 1,7 milijuna. Sva glavna tržišta bilježe značajan rast, Njemačka (+11,8%), Italija (+11,7%), Francuska (+11,2%) i Španjolska (+8,7%).

U veljači je prodaja električnih vozila povećana skromnih 9%, a njihov se udio među novim vozilima zadržao na 12%.

No, prodaja hibridnih modele je u veljači povećana za 24,7% potaknuta značajnim rastom na četiri najveća tržišta: Francuska (+41,5%), Španjolska (+26,5%), Njemačka (+16,4%) i Italija (+16,1%)...

(0 glasova)

Fiat 600e stigao u Hrvatsku

image

Novi Fiat 600 je, imenu unatoč, još jedan član obitelji Fiat 500, a duljinom od 417,1 cm nešto kraći od Fiata 500X, a u Fiatu ističu kako se smjestio točno u sredinu najkompetitivnijeg B segmenta.

Novi Fiat 600e koristi Stellantisovu multi energetsku CMP platformu, a dosta komponenti dijeli s Jeep Avengerom.

To znači da ima bateriju kapacitet 51 kWh (54 kWh bruto) te elektromotor koji razvija snagu od 115 kW (156 KS), odnosno okretni moment od 260 Nm.

Ubrzanje do...

(0 glasova)

BMW koncept Vision Neue Klasse X

image

Iako nije objavljeno previše detalja, jasno je da Neue Klasse napušta baterije s prizmatičnim ćelijama u korist cilindričnih ćelija koje će se slagati cell-to-pack.

BMW najavljuje da će ovaj sustav imati 20 posto veću energetsku gustoću od prizmatičnih ćelija, dok će najveća snaga punjenja biti 30 posto veća.

S naponom sustava od 800 volti, snaga punjenja trebala bi biti znatno veća od 200 kW, što bi značilo da se 300 km dosega može napuniti za 10 minuta.

Također, BMW za...

(0 glasova)

Volkswagen ID Buzz GTX

image

ID. Buzz GTX dijeli pogon s modelom ID.7 GTX, odnosno dva motora ukupne snage 250 kW (340 KS). Razlika je što stražnji motor ima nešto više momenta, odnosno 560 Nm u odnosu na 545 Nm koliko ima ID.7 GTX.

Nudit će se dvije verzije: sa standardnim međuosovinskim razmakom i baterijom od 79 kWh (bruto 84 kWh) te s produženim međuosovinskim razmakom i baterijom od 86 kWh (bruto 91 kWh).

Performanse su više nego sportske, pa ID. Buzz GTX do 100...

(0 glasova)
Pretplati se na ovaj RSS feed