Citroen za staro vozilo nudi 15.000 kn

  • Objavljeno u AUTOBIZ
image

Citroenova prodajna akcija „Reciklirajte i profitirajte“ provodi se u suradnji s Energetskim institutom Hrvoje Požar, HAK-om, Fakultetom prometnih znanosti i C.I.O.S.-om, a ima za cilj smanjiti broj starih i neispravnih vozila na hrvatskim cestama, podmladiti vozni park, povećati sigurnost u prometu. Prikupljena vozila će biti reciklirana u zagrebačkom pogonu C.I.O.S.-a koji iz svakog vozila uspijeva reciklirati minimalno 95% od ukupne mase. Prvo se izdvajaju opasne komponente poput akumulatora, tekućina i plinskih spremnika, zatim se skidaju plastični, gumeni i stakleni dijelovi, a sve se zbrinjava na ekološki siguran i propisan način. Metalna školjka automobila mljevenjem sepretvara u sekundarnu sirovinu i iskorištava u daljnjim proizvodnim procesima.

Citroen dio novca od otkupa starih vozila planira uložiti u povećanje sigurnosti na hrvatskim prometnicama tako što će donirati određeni broj reflektirajućih svjetala (mačje oči) prvašićima.

Dakle, ukoliko imate (bilo koje) staro vozilo koje vrijedi nekoliko tisuća kuna i želite ga prodati te kupiti novo, za to staro vozilo ćete daleko više novca dobiti ukoliko se uključite u Citroenovu akciju u kojoj se dobar popust može dobiti na sljedeća vozila: Citroen C-Elysée, Citroen C3, Citroen C3 Picasso i Citroen C4. Akcija traje od 13. siječnja do 15. ožujka 2014. godine, a vozila ne moraju biti registrirana i nije bitno stanje. Traži se samo da vozilo bude u vlasništvu najmanje tri mjeseca.

Popust na Citroen C3 iznosi do 6.000 kn tako da cijena za novi starta već od 69.900 kn

Popust uz otkup starog vozila na Citroen C-Elysée iznosi 15.000 kn tako da je u ovoj akciji Citroen C-Elysée dostupan već od 79.900 kn. Popust uz otkup starog vozila na Citroen C3 Picasso je 10.000 kn, a novi Citroen C3 Picasso dostupan je za 99.900 kn na više, ovisno o motoru i paketu opreme. Popust uz otkup starog vozila na Citroen C3 iznosi do 6.000 kn, a u akciji je Citroen C3 dostupan već od 69.900 kn. I na kraju, popust uz otkup starog vozila na Citroen C4 iznosi do 5.000 kn, a u akciji je Citroen C4 dostupan već od 94.900 kn.

Gordana Brlek, direktorica Citroen Hrvatska izjavila je: „Iznimno smo ponosni što pokrećemo akciju koja će utjecati na pomlađivanje voznog parka u Hrvatskoj, na sigurnost u prometu i pozitivno djelovati na očuvanje okoliša. Naime, Citroen se smjestio u sam vrh proizvođača automobila u pogledu niske emisije ispušnih plinova, s prosječnom emisijom od samo 123,9 g/km CO2. Ekološka učinkovitost marke Citroen ne očituje se samo u ponudi hibridnog dizela na modelu DS5 i električnog automobila C-Zero, već i u novim ekološki učinkovitim motorima kao što su PureTech motori te posve novu tehnologiju BlueHDi na zadnje lansiranom modelu Grand C4 Picasso s izvedbom koja razvija snagu od 150 KS i ispušta samo 110 g/km CO2. Na mnogo svojih modela, Citroen nudi i mikrohibridnu tehnologiju e-HDi sa sustavom Stop&Start, što također rezultira nižom potrošnjom i emisijom za 15 %.„

Prosječna starost vozila u Hrvatskoj je 12 godina, a oko 20% vozila ne prođe tehnički pregled iz prvog pokušaja, pokazuju HAK-ovi podaci iz 2012. godine - gotovo 50% vozila iz 1996. godine proizvodnje nema ispravne kočnice, a primjetan je udio i od nekoliko postotaka koji se odnosi na uređaj za upravljanje vozilom. Inače, u svijetu više od 3400 osoba svaki dan smrtno nastrada, svaki dan više od 140.000 osoba zadobije tjelesne ozljede, a oko 15.000 osoba svakodnevno zadobije tjelesne ozljede koje imaju za posljedicu trajni invaliditet. Ipak, broj smrtno stradalih u svijetu, ali i u Hrvatskoj je u padu - 2000. godine u svijetu je bilo 1,26 milijuna poginulih, a 2010. godine 1,24 milijuna. U Hrvatskoj je u 2000. godini smrtno stradalo 655 osoba, a pretprošle, 2012. godine broj je bio daleko manji - 393 osobe.

Podijeli