Električni Renault Zoe rekordno u lipnju

  • Objavljeno u AUTOBIZ
image

Već je tijekom svibnja, kada su se u većini europskih zemalja ponovo otvorili prodajni saloni, Grupa Renault zabilježila je rast prodaje Renaulta Zoe za 56 % u odnosu na prethodni mjesec. U lipnju se taj rast nastavio i potvrdio novim rekordom. Naime, Grupa Renault zabilježila je ukupno 11.158 narudžbi modela Zoe u Europi.

U Francuskoj, koje je inače najveće tržište električnih vozila Grupe Renault, samo je u lipnju zabilježeno čak 7.050 narudžbi Renaulta Zoe, što je tri puta više (rast od +355 %) u odnosu na isto razdoblje prošle godine. Prodaja raste i u ostatku Europe, pa se tako u Njemačkoj broj narudžbi Renaulta Zoe povećao za 117 % odnosno na 1.990 naručenih primjeraka.

Osim porasta broja narudžbi, zabilježen je i rekordan broj novoregistriranih vozila s 10.944 Renaulta Zoe u Europi (privremeni podatak), odnosno 107 % više u odnosu na lipanj prošle godine. Tom uspjehu će se uskoro pridružiti i novi hibridni modeli E-TECH - Clio E-TECH, Captur E-TECH Plug-in i Megane Grandtour E-TECH Plug-in, a svi oni podupiru Grupu u njezinu nastojanju da ispuni ciljeve povezane s normom CAFE.