LG počinje s proizvodnjom punjača za EV

  • Objavljeno u AUTOBIZ
image

LG Electronics je održao ceremoniju zbog širenja svog poslovanja na punjače električnih vozila (EV). HiEV Charger je tijekom ceremonije ujedno predstavio i svoj portfelj koji uključuje četiri različita punjača: dva modela (zidni i na staklu) od 7 kW i dva modela s brzim punjenjem snage 100 i 200 kW.

Tvrde da su novi proizvodi praktični za instalaciju i prikladni za korištenje u različitim okruženjima, kao što su kućanstva, uredske zgrade i razni drugi objekti komercijalne namjere.

Novi LG-evi punjači mogu se pohvaliti nizom značajki koje povećavaju sigurnost. Osim što su otporni na vodu i prašinu, punjači raspolažu funkcijama koje pružaju električnu i toplinsku zaštitu tijekom cijelog procesa punjenja.

Novi punjači također se odlikuju i malom dubinom koja ide u prilog učinkovitom korištenju prostora, a uključivanjem dvaju konektora omogućava istovremeno punjenje dvaju električnih vozila.

Prema Rolandu Bergeru, svjetski poznatoj konzultantskoj tvrtki za menadžment, očekuje se da će globalno tržište punjača za EV do 2030. narasti na 186 milijardi američkih dolara.

Širenje tog tržišta potaknuto je faktorima koji uključuju stalnu provedbu propisa usmjerenih na zaštitu okoliša i kontinuirani napredak elektrifikacije vozila.  

„Početak proizvodnje punjača za EV označava značajnu prekretnicu za LG, gurajući nas na put ka tome da postanemo potpuni pružatelj rješenja za punjenje električnih vozila“, izjavio je Suh Heung-kyu, potpredsjednik i voditelj poslovne jedinice Electric Vehicle Charging tvrtke LG Electronics Business Solutions.

„Usredotočit ćemo se na isporuku praktičnih i brzih rješenja za punjenje EV za naše korisnike, kao i na isporuku diferenciranih rješenja za punjenje EV koja nude različite oblike i nove usluge za naše cijenjene partnere“, dodao je.    

  

Podijeli