Ovo je najveći pad cijena benzina unatrag 4 godine!

  • Objavljeno u AUTOBIZ
image

Nova cijena litre goriva Eurosuper 95 od danas, 9. prosinca 2014. je 9,43 kune na INA benzinskim postajama, a na Petrolovim je za još jednu lipu niža - 9,42 kuna. U odnosu na prošli tjedan, cijena litre benzina je snižena za čak 36 lipa, donosi portal cijenegoriva.info!

Već šest tjedana za redom cijene padaju, a rezultat je to niske cijene barela nafte na svjetskom tržištu kao i smanjene potražnje za gorivom - cijena je u šest tjedana snižena za 76 lipa tako da je cijena za spremnik goriva od 50 litara niža za 38 kuna. S ovom današnjom cijenom benzina vratili smo se na razinu cijena kakve su bile u veljači 2011. godine.

Snižena je i cijena litre Eurodizela za 30 lipa te je nova cijena 9,02 kune. Držimo fige da sljedeći tjedan cijena padne i ispod 8 litara :)I cijena litre dizelskog goriva najniža je u posljednjih nekoliko godina - najniža je od kolovoza 2011. godine. Usporedimo li cijenu s cijenom od prije šest tjedana, od kada su cijene počele padati, ušteda na punom rezervoaru dizela od 50 litara je 33,50 kuna.

Litra loživog ulja također je snižena za čak 30 lipa pa ako se grijete na ovo gorivo, ovo je zaista dobra vijest. Nova cijena litre loživog ulja je 5,11 kuna.

S druge pak strane cijena litre autoplina počela je rasti, nakon što je i ona bila jako snižena. Ovaj tjedan je cijena autoplina povećana za 7 lipa tako da je nova cijena 4,37 kuna.

Podijeli