Peugeot Allure Care do 8 godina za novi e-3008

  • Objavljeno u AUTOBIZ
image

Na novom izdanju e-lion day događaja na kojem Peugeot predstavlja novosti za svoj brend, najavljeno je nekoliko zanimljivih vijesti. 

Prva takva je svakako Peugeot Allure Care garancija na novi električni model e-3008, koja će trajati osam godina ili 160.000 km. Produživat će se automatski na redovnom servisu svakih dvije godine ili 25.000 kilometara.

Peugeot se također obvezao da će do 2030. svaki njihov auto morati sadržavati do 40% zelenih, odnosno recikliranih, materijala.

Također su si za cilj postavili da će do 2038. godine biti Carbon Net Zero - ne samo automobili, nego i njihove tvornice i poslovnice. 

Također su objavili predstavljanje dvaju novih modela: e-408 i e-5008, koji će biti predstavljen do kraja ožujka. 

Podsjetimo, novi e-3008 trebao bi na jednom punjenju imati domet do 708 kilometara, a za 100 kilometara dometa bi mu trebalo deset minuta punjenja. 

Trenutni model e-208 ima domet od 588 kilometara u gradskom okruženju. 

Još jedna velika vijest je svakako i to da će ChatGPT stići u sve Peugeot modele s pametnim infotainment sustavom koji će ga podržavati. Od 31. siječnja bit će dostupan u pet zemalja Europe: Francuskoj, Ujedinjenom Kraljevstvu, Njemačkoj, Italiji i Španjolskoj. Uskoro planiraju lansirati taj sustav i na druga europska tržišta. 

Podijeli