Sébastien Ogier i Kalle Rovanperä za nove GR Yarise

  • Objavljeno u AUTOBIZ
image

S otvaranjem događaja Rallye Monte Carlo, započinje nova sezona i nova obrana naslova svjetskog prvaka u rallyju za vozače momčadi TOYOTA GAZOO Racing World Rally Team, kojeg zastupaju prvaci Sébastien OgierKalle Rovanperä.

“Ogier Edition” i “Rovanperä Edition” imaju načine upravljanja pogonom na sve kotače programirane tako da odražavaju performanse i želje svakog vozača, plus jedinstvene značajke stila.

Rallye Monte Carlo je prva utrka u novoj sezoni FIA svjetskog prvenstva u rallyju (WRC) za 2024. godinu.

Ogier je s TGR-WRT timom dva od svojih osam naslova osvojio 2020. i 2021. godine, dok je Rovanperä prvak iz 2022. i 2023. godine.

Na ovaj način, predsjednik Toyota Motor Corporation Akio Toyoda želi izraziti poštovanje i zahvalnost vozačima "koji bruse i razvijaju svoje automobile u relijima".

Načini rada "Gravel" i "Track" koji se nalaze u standardnom GR Yarisu zamijenjeni su postavkama koje odražavaju osobne preferencije svakog vozača za rukovanje i performanse. 

Oba automobila pokreće najnoviji 1,6 litreni trocilindrični motor s turbopunjačem, koji proizvodi 280 KS i 390 Nm okretnog momenta, a usklađen je s šesterostupanjskim inteligentnim ručnim mjenjačem.

Podijeli