U posljednjih 5 tjedana dizel poskupio 47,50 kuna

  • Objavljeno u AUTOBIZ
image

Već peti tjedan za redom naftne kompanije u Hrvatskoj podižu cijene, kao da je nestašica goriva na svjetskom tržištu i kao da cijene barela idu gore.

Prema informacijama portala cijenegoriva.info, litra Eurosupera 95 BS ima cijenu oko 9,40 kuna, ovisno o tvrtki koja prodaje benzinsko gorivo. U odnosu na cijenu od prije tjedan dana, rezervoar od 50 litara poskupio je za 4 do 5 kuna. Usporedimo li nove cijene s cijenama od prije pet tjedana, litra Eurosupera 95 BS poskupjela je za 88 lipa, što je donijelo poskupljenje rezervoara od 50 litara za 44 kune.

Nova cijena goriva još je više udarila na džepove vozača s dizelskim motorima - cijena je veća za 13 do 15 lipa u odnosu na prije tjedan dan. Nova cijena litre dizela je 8,97 kuna, zbog čega je spremnik goriva od 50 litara poskupio za 7,5 kuna. Bacimo li pogled na cijene unatrag pet tjedana, litra dizela je poskupjela za 95 lipa, pa je tako spremnik od 50 litara skuplji za 47,50 kuna.

Poskupio je i auto plin za 10 lipa tako da je nova cijena autoplina 4,49 kuna. Grijete li se na lož ulje odnosno vozite na lož ulje nova cijena je veća za 7 do 9 lipa (5,25 kuna).Nastavlja se strepnja i dilema hrvatskih vozača svakim ponedjeljkom navečer kada se razmišljaju trebaju li posjetiti benzinske postaje.

Podijeli