Fernando Alonso testira Dakar Hilux

image

Dva dana za upravljačem Dakar Hiluxa proveo je Fernando Alonso u pustinji Kalahari u Južnoj Africi. Alonso je s timom, koji uključuje Sebastiena Buemija i Kazuki Nakajima, vodeći u poretku vozača u FIA Svjetskom prvenstvu u utrkama izdržljivosti (WEC).

Južnoafrička podružnica Toyota Gazoo Racinga organizirala je testiranje kako bi Fernando po prvi puta iskusio reli vožnju. Mentor mu je bio Dakar Rally pobjednik Giniel de Villiers, koji trenutno nastupa za Toyota Gazoo Racing South Africa.

Testni automobil bila je Toyota Hilux s kojim su Nasser Al-Attiyah i Mathieu Baumel pobijedili u 2019 Dakar reliju. Hilux pokreće 5,0-litreni V8 motor koji raspolaže s 385 KS i 620 Nm okretnog momenta.

Nakon završetka testiranja Fernando Alonso je izjavio: ''Pratio sam Dakar i sada mi je Toyota Gazoo Racing i omogućila testirati pobjednički Hilux. Do sada sam isprobao razna natjecanja i testiranja, no ovo je bila odlična prilika. Bilo je jako zabavno i drugačije od onoga što sam navikao voziti. Osjećaj za upravljačem Hiluxa je odličan, dobro drži podlogu i uravnotežen je, s dovoljno snage i dobrim kočnicama. Bio je nevjerojatan osjećaj voziti ovaj automobil.''

Podijeli