Električna G-klasa stiže za dvije godine

  • Objavljeno u NAJAVE
image

Na prošlogodišnjem IAA salonu automobila Mercedes je prikazao zanimljiv koncept EQG, a riječ je bila o modernoj izvedbi legendarne G-klase koja je u potpunosti električna. I sami znate kako je elektrifikacija, nažalost, neizbježna, a pritom nisu izuzetak ni posebni modeli.

A sada je Ola Källenius, predsjednik uprave Mercedes-Benza, i potvrdio točno vrijeme dolaska ovog modela, a to je do kraja 2024. godine, što je manje od dvije godine, a što znači kako je razvoj ovog modela već daleko stigao.

Naravno, ovaj model će morati ispuniti visoka očekivanja što se tiče samih performansi, ali i visoka očekivanja oko autonomije. Naime, kupci od ovakvog automobila očekuju veliku autonomiju, čak i u off-road vožnji, jer u takvim režimima vožnje utičnice za punjenje nema prilično daleko.

Također, još nema informacija hoće li se istovremeno s predstavljanjem nove generacije nastaviti prodavati i „stara“ izvedba koju pogone motori s unutrašnjim sagorijevanjem, što ne bi bilo nimalo loše, sve dok će se takvi automobili smjeti prodavati.

Podijeli