Električna prerada Chevrolet K5 Blazer-E

  • Objavljeno u NAJAVE
image

Radi aktualne situacije SEMA se seli na internet i dobiva naziv SEMA360, a baš za tu prigodu Chevrolet je predstavio zanimljiv koncept K5 Blazer-E. Riječ je o električnoj preradi ovog klasičnog terenca, a već u drugoj polovici sljedeće godine bi se taj paket eCrate trebao naći i u prodaji.

eCrate je paket koji Chevrolet želi prodavati entuzijastima koji ovaj klasik žele pretvoriti u električno vozilo, a paket je osmišljen tako da se ne dira nikakav vanjski izgled, već se sve promjene nalaze ''ispod lima''.

No da bi mogli napraviti električni automobil od Blazera, prvo je potrebno izvaditi stari V8 motor koji ima 175 KS, trobrzinski automatski mjenjač, ispušni sustav i spremnik goriva. Nakon toga se ugrađuje električni sustav iz modela Bolt EV.

Snaga električnog motora je 200 KS i nudi 360 Nm okretnog momenta, a baterija kapaciteta 60 kWh se ugrađuje u stražnji dio vozila. Dodatno se ugrađuje i električni servo volan kao i dodatni pokazivači na instrument ploči koji pokazuju trenutnu napunjenost baterije.

Naravno, ako se ovo pokaže kao uspješan projekt, razmišlja se ponuditi sličan paket i za ostale klasične modele, a ponekad se čini kako se Chevrolet više ''brine'' za klasične modele nego za buduća vozila.

Osim toga, na pameti su im i dodatni eCrate paketi sa snažnijim motorima i baterijom, a u planu je i integracija Ultium battery system tehnologijama koje razvijaju GM inženjeri.