Električni dvosjed Opel Rocks-e ima 8 KS

  • Objavljeno u NAJAVE
image

Iako je već neko vrijeme na europskom tržištu, Citroen Ami još nije stigao i kod nas, a sada je Opel predstavio svoju izvedbu istog automobila koji dolazi pod imenom Rocks-e. Da podsjetimo, ovaj automobil na pojedinim tržištima mogu voziti i mlađi od 18, konkretno, u Njemačkoj već s 15, pa se promovira kao idealno prijevozno sredstvo za mlade.

Riječ je o simpatično dizajniranom dvosjedu dugom 241 cm i širokom 139 cm, a samo vozilo je teško tek 471 kg. Stoga ni ne čudi da ga pokreće tek 6 kW/8 KS snažan elektromotor, dok baterija ima kapacitet od 5,5 kWh.

Maksimalna brzina ovog modela je 45 km/h, a baterija će, kada je napunjena do kraja, imati autonomiju od 75 km, što je dovoljno za svakodnevni odlazak u školu ili na faks. Puniti se može na kućnu utičnicu, a punjenje traje samo tri i pol sata.

Unutrašnjost je uređena sa žutim detaljima, nosačem za mobitel, ali i panoramskim krovom. Vrata se otvaraju u suprotnim smjerovima, a to je radi štednje, odnosno lijeva i desna vrata su identična.

Prodaja u Njemačkoj kreće već ove jeseni po još nepoznatoj cijeni, no za orijentir može poslužiti cijena modela Citroen Ami u Francuskoj, koja se kreće od 6.000 do 7.600 EUR, ovisno o opremi.

Podijeli