Je li ovo novi električni Renault 4

  • Objavljeno u NAJAVE
image

U siječnju je Renault predstavio koncept moderne izvedbe modela Renault 5, a već je tada najavljeno kako će i nekad popularan Renault 4 dobiti nasljednika, a prema patentnim crtežima koji su ovih dana procurili u javnost, ovako bi mogla izgledati moderna interpretacija ''četvorke''.

Renault ove godine obilježava 60 godina od predstavljanja prve izvedbe modela R4, koji je bio iznimno uspješan model koji se, uz male preinake, proizvodio sve do 1992. godine, a u tom je razdoblju proizvedeno više od 8 milijuna primjeraka. Novi model bi mogao dobiti lagano povišenu karoseriju, a šuška se i kako bi ovaj model trebao imati pristupačnu cijenu. Naravno, bit će riječ o električnom automobilu, a on će biti tek jedan od 7 potpuno novih električnih vozila koje će Renault u serijskoj izvedbi predstaviti do 2025. godine.

Serijska izvedba se očekuje najkasnije 2025. godine, a taj bi model trebao zamijeniti Twingo Electric koji će se do tada prestati proizvoditi. Neslužbeno se govori i o tome da će se i novi 4Ever proizvoditi u Novom Mestu, gdje se proizvodila i originalan R4.

Podijeli