Jeep je najavio prvi električni model

  • Objavljeno u NAJAVE
image

Jeep ima velike planove elektrifikacije, pa će već do kraja ove godine svi modeli u ponudi imati i elektrificirane, odnosno hibridne izvedbe, a već sljedeće godine nam stiže i prvi potpuno električni Jeep – Avenger. No on je tek prvi model, a do 2025. godine će ih biti predstavljeno ukupno četiri. Osim toga, do 2030. godine, na europskom tržištu će svi modeli biti isključivo električni!

Avenger je potpuno novi model, a bit će pozicioniran ispod modela Renegade, no nudit će mnogo prostora za putnike i prtljagu. Najavljena je i moderna i tehnološki napredna unutrašnjost, što znači da će vjerojatno biti dizajnirana u novom stilu.

Što se tiče dizajna, Avenger je tipičan Jeep s karakterističnom maskom motora i glavnim dizajnerskim linijama, dok stražnji kraj neodoljivo podsjeća na veći Compass. No Jeep je bio štur s informacijama, pa nikakvih tehničkih detalja nemamo,, osim kako je ciljani doseg s jednim punjenjem oko 400 km.

Znamo i kako će se proizvoditi u Poljskoj, a premijera, kada će se znati i sve tehničke informacije, ja zakazana za 17. listopada, na novinarski dan predstojećeg Pariškog auto salona.

Podijeli