Neobična utrka borbenog aviona i auta

  • Objavljeno u NAJAVE
image

Bugatti je uvijek bio poseban automobil, a jedan u nizu takvih modela je i Chiron koji je nedavno predstavljen u posebnoj seriji ‘Les Légendes du Ciel’, a koja je napravljena u svega 20 primjeraka. Ta je serija napravljena u čast Ettorea Bugattija i njegovog doprinosa u razvoju aviona i avionskih motora, a na prvu ćete ovaj model moći prepoznati po specifičnoj boji.

A upravo jedan takav su u Bugattiju odlučili usporediti s vrlo neobičnim, ali s druge strane i logičnim suparnikom. Riječ je o borbenom avionu Dassault Rafale Marine koji ima ukupnu snagu od čak 5.727 KS, što je puno više od 1.500 KS koliko nudi Chiron.

Ovaj borbeni avion je dug 15,5 metara, dok mu je raspon krila 10,86 metara. Prazan je težak 10,3 tone, a maksimalna težina mu je 24,5 tone. Iako mu je maksimalna brzina veća od 1,6 Macha, odnosno oko 1.975 km/h, to mu u ovoj utrci neće mnogo značiti, jer je ipak riječ o utrci ubrzanja.

Sama utrka je održana u mornaričkoj bazi u Landvisiau, a koja je smještena na sjeverozapadu Francuske, a riječ je o idealnoj lokaciji za ovakvu vrstu utrke. A kako je sve prošlo, možete vidjeti u priloženom videu:

Podijeli