Obnovljen je SUV Citroen C3 Aircross

  • Objavljeno u NAJAVE
image

Od svog predstavljanja 2017. godine, Citroen C3 Aircross je proizveden u više od 330.000 primjeraka, što znači da ga je tržište prihvatilo prilično dobro, a nakon što je obnovljen C3, na red je stigla i obnova SUV-a C3 Aircross.

Već je na prvi pogled jasno kako je prednja strana temeljito obnovljena i donosi popuno novi branik, masku i svjetla, dok su dnevna svjetla i pokazivači smjera ostali isti. Taj novi dizajn mu daje pomalo ozbiljniji izgled, no istovremeno je izgubio i jedinstvenost koju je imao prije redizajna.

U ponudi je sada 7 boja karoserije, od kojih su 3 nove – Khaki siva, Voltaic plava i Polar bijela. Tu je i 4 Color paketa, kao i mogućnost crne ili bijele boje krova. Tu su i novi aluminijski naplatci u veličini od 16'' i 17 '', a u ponudi je i 4 teme uređenja unutrašnjosti.

U unutrašnjosti nas očekuje i veći, 9-inčni središnji multimedijski zaslon s podrškom za Android Auto i Apple CarPlay, a tu je i Mirror Screen opcija, kao i Citroen Connect Nav. C3 Aircross nudi i opcijska Advanced Comfort sjedala, a prtljažnik i dalje nudi obujam od 410 litara kad su stražnja sjedala pomaknuta sasvim straga, odnosno 520 litara kada su stražnja sjedala pomaknuta sasvim sprijeda, dok se preklapanjem on povećava na 1.289 litara.

Što se ponude motora tiče, ona kreće s turbo benzincem snage 110 KS i 6-brzinskim ručnim mjenjačem, a slijedi turbo benzinac sa 130 KS i 6-brzinskim automatskim mjenjačem. Dizel ponudu čini 110 KS snažan motor u kombinaciji s ručnim mjenjačem, odnosno 120 KS snažan motor s automatskim mjenjačem.

Redizajnirani Citroen C3 Aircross na tržište stiže na jesen, a cijena se ne bi trebala puno mijenjati u odnosu na aktualni model, što znači početnu cijenu od oko 125.000 kuna.