Opel najavio novu Fronteru

  • Objavljeno u NAJAVE
image

Opel je posegnuo 20 godina u povijest te izvukao naziv Frontera za svoj novi SUV, koji će u ponudi modela zamijeniti Crossland s nešto većom karoserijom i robusnijim stilom.

Nova Frontera temelji se na Stellantisovoj "Smart Car" platformi koja omogućuje značajne uštede u proizvodnji te u konačnici i nižu cijenu modela.

Platforma je fleksibilna te može koristiti potpuno električni ili 48 V mild hibridni pogon, pri čemu bi Opel Frontera Electric trebala biti jedan od najdostupnijih električnih modela na tržištu.

Iako službenih podataka nema, nova Frontera bi treab imati LFP bateriju kapaciteta 44 kWh što bi trebalo osigurati do 300 km dosega.

Hibridni modeli bi trebali koristiti 1,2-litarski benzinski motora u kombinaciji s elektromotorom, a iako je prethodna Frontera bila ozbiljan terenac, za nove se ne očekuje pogon na sve kotače.

Također, nova Frontera će biti praktičnija od Crosslanda s velikih 460 litara prtljažnika, što se preklapanjem stražnjih sjedala može povećati do 1.600 litara, a moguće je da se u ponudi nađe i izvedba sa sedam sjedala.

Dizajnerski je Frontera u skladu s ostalim Opelovim modelima, pri čemu na njoj debitira novi logo, popularna "munja".

Digitalni kokpit Pure Panel s dva zaslona veličine 10 inča i multimedijskim sustavom je također nešto što je očekivano, a zadržane su i fizičke kontrole klimatizacije.

Podijeli
Više u ovoj kategoriji: « Novi Renault SUV zvat će se Symbioz