Ovo je električna limuzina Mobilize Limo

  • Objavljeno u NAJAVE
image

Renault ima još jedan brend vozila – Mobilize, a najavljen je i prvi model ovog brenda. Riječ je o limuzini D segmenta koja ima vrlo jednostavno ime – Limo, a namijenjena je taksistima i flotnim kupcima.

Ova je limuzina napravljena u suradnji s kineskom tvrtkom Jiangling Motors, a riječ je o modelu kojeg pokreće elektromotor koji razvija maksimalnu snagu od 110 kW/150 KS i 220 Nm okretnog momenta. Najveća je brzina ograničena na 140 km/h, dok ubrzanje od 0 do 100 km/h traje 9,6 sekundi.

Ugrađena Li-Ion baterija ima kapacitet od 60 kWh, a autonomija s jednim punjenjem mu je 450 km. Nudi i podršku za brzo punjenje, pa za autonomiju od 250 novih kilometara trebate Limo puniti 40 minuta na brzom punjaču.

Limo se ističe i s puno prostora za koljena na stražnjim sjedalima – čak 288 mm, a to je postignuto prilično velikim međuosovinskim razmakom od 2,75 m. Osim toga, stražnja se vrata otvaraju izrazito široko, pa je i ulaz te izlaz putnika na stražnjim sjedalima olakšan. Osim toga, tu je i prtljažnik koji nudi obujam od 411 litara.

Unutrašnjost donosi i veliki 12,3-inčni središnji multimedijski zaslon, a vozači mogu birati između tri načina vožnje – Eco, Normal i Sport. Ovaj je model opremljen i svim najnovijim sigurnosnim sustavima, kao i sustavima pomoći vozaču, a ovisno o tržištu, Limo može biti opremljen i grijanim sjedalima i volanom.

Na tržište Mobilize Limo stiže u drugoj polovici sljedeće godine, po još nepoznatoj cijeni, a svjetsku premijeru će imati na IAA salonu koji počinje sljedećeg mjeseca.

Podijeli