Ovo je plug-in hibrid Jeep Wrangler 4xe

  • Objavljeno u NAJAVE
image

Jeep je jučer predstavio još jedan plug-in hibridni model, a riječ je o elektrifikaciji modela Wrangler, istinskog 4x4 vozila, koji će se na tržištu naći pod već poznatim imenom 4xe, a koji označava elektrificirane Jeep modele. Što se vanjskog izgleda tiče, ova izvedba je gotovo identična modelima koje pokreću motori s unutarnjim izgaranjem, a moći će se prepoznati po otvoru za priključak struje koji se nalazi na boku vozila, odmah ispred vozačkih vratiju. Osim toga, tu su i oznake Jeep, 4xe, Trail Rated i Wrangler Unlimited koje dolaze u electric plavoj boji.

U unutrašnjosti pak sve izvedbe Wranglera 4xe dolaze sa 7-inčnom digitalnom instrument pločom te s 8,4-inčnim Uconnect multimedijskim sustavom s navigacijom te podrškom za Google Android i Apple CarPlay, a tu su i posebni dijelovi koji se odnose na informacije o hibridnom sustavu.

Što se pogonskog sustava tiče, on se sastoji od dva elektromotora, 400-voltne baterije i četverocilindričnog dvolitrenog turbo benzinca, a prijenos snage se vrši putem 8-stupanjskog automatskog mjenjača. Ukupna snaga sustava je 280 kW/380 KS, a nudi i 637 Nm okretnog momenta.

Pogon je na sve kotače, a hibridni Wrangler za ubrzanje od 0 do 100 km/h treba 6,4 sekunde. Svakako treba napomenuti kako ovakav Wrangler može voziti i po vodi dubine do 76 cm. Vozač može birati između nekoliko načina vožnje – Hybrid, Electric i E-Save, a osim putem kabela, baterija se puni i prilikom kočenja.

Baterija je ugrađena ispod stražnjeg sjedala, pa na raspolaganju ostaje prtljažnik kao i kod obične izvedbe, a ima obujam od 533 litre. Što se tiče punjenja baterije, dok je priključen na izvor napajanja, baterija se napuni za manje od 3 sata, a omogućuje mu doseg samo na struju do 50 km.

No ono što će kupcima ovog vozila biti najvažnije, je to što i plug-in hibridna inačica Wrangler 4xe nudi jednake mogućnosti vožnje izvan ceste kao i izvedbe s motorom s unutarnjim izgaranjem. Serijski sve izvedbe dolaze i s Full-LED prednjim i stražnjim svjetlima, sustavom za nadzor mrtvog kuta, stražnjom kamerom, pametnim ključem i niz ostalih sustava. Kupci će moći naručiti i vrhunski Alpine audio sustav s 9 zvučnika i subwooferom snage 552 W, kao i nizom ostale dodatne opreme, uključujući i Mopar dodatke. Na tržište Wrangler 4xe stiže uskoro, a onda će biti objavljene i cijene.

Podijeli