Ovo je potpuno nova Honda Civic s 5 vrata

  • Objavljeno u NAJAVE
image

Honda je prvu generaciju svog kompaktnog modela Civic predstavila prije 49 godina, i do sada je prodan u više od 27 milijuna primjeraka kroz deset generacija. A pred nama su sad i prve fotografije kompaktne izvedbe s 5 vrata, a koju ćemo morati malo duže pričekati.

Naime, novu generaciju će europski kupci morati pričekati do jeseni 2022. godine, a novi Civic će dolaziti samo s hibridnim pogonskim sustavom, barem što se tiče europskog tržišta, i bit će predstavljen pod već poznatom oznakom e:HEV.

Honda još nije objavila nikakve informacije o pogonskom sustavu, no vjerojatno će Civic koristiti isti onaj kakav koristi i nova generacija modela HR-V, kojeg pokreće 1,5-litreni i-VTEC benzinac u kombinaciji s dva elektromotora, a koji daju ukupnu snagu od 131 KS i 253 Nm okretnog momenta.

Iako izgledom sličan, novi Civic donosi potpuno nove detalje, ali i blaže dizajnirani stražnji dio vozila, a i unutrašnjost je u potpunosti nova te će novi Civic serijski dolaziti s digitalnom instrument pločom, ali i novim multimedijskim sustavom.

Uz to, iz Honde najavljuju kako je prostora za putnike još više nego prije, a i prtljažnik je i dalje među najvećima u klasi, te i dalje dolazi s praktičnom policom koja se jednostavno sprema u jednu stranu. No šteta je što takvo rješenje ne nudi mogućnost ostavljanja predmeta na toj polici.

Već je potvrđeno i kako će nova generacija Honde Civic dobiti svoju Type R izvedbu, samo što je još nepoznato hoće li ona ikada stići u Europu.

Podijeli