Ovo je redizajnirani Volkswagen ID.3

  • Objavljeno u NAJAVE
image

Volkswagen je najavio redizajnirani ID.3, električni kompakt koji je na tržištu gotovo četiri godine. Što se tiče vanjskog dizajna, najviše promjena ima sprijeda, gdje se ističe novi branik s otvorima za hlađenje, a drugačiji je i poklopac motora, koji je sada veći zahvaljujući što je maknuta crna traka između vjetrobrana i njega.

Straga je novost što dio na vratima prtljažnika sada svijetli, a ovom je prilikom predstavljena i nova boja Dark Olive zelena, koju i vidite na fotografijama. Naravno, kupci na izbor imaju i narudžbe dvobojnih izvedbi.

Bilo je mnogo prigovora na kvalitetu unutrašnjosti, pa je tu napravljeno najviše promjena. Tako je sada instrument ploča meka na dodir, ali isto tako su meke i obloge na vratima, a one i sjedala su napravljeni od mikrovlakana. Materijal, odnosno tkanina ima ime Artvelours Eco, a sadrži 71 % recikliranih materijala.

Nov je sada i 12-inčni multimedijski sustav koji sada dolazi serijski, a ispred vozača se i dalje nalazi maleni 5,3-inčni zaslon. Nažalost, klizne površine za podešavanje temperature i glasnoće glazbe još uvijek nemaju pozadinsko osvjetljenje, pa će budući vlasnici i dalje imati problema s „napikavanjem“ površine po mraku, a i dalje postoje samo dva prekidača za podešavanje električnih prozora. Tako ako želite pomicati one stražnje prvo morate pritisnuti Rear, te je ponovno pritisnuti ako želite podešavati prednje prozore.

Volkswagen je dodao opcijski Travel Assist koji dolazi u kombinaciji s automatskom regulacijom razmaka, a za pogon se i dalje koristi poznati elektromotor koji ima najveću snagu od 150 kW/204 KS i 310 Nm okretnog momenta.

Na izbor će i dalje biti dvije baterije – ona kapaciteta 58 kWh i ona kapaciteta 77 kWh. Manja baterija nudi doseg od 426 km, dok veća nudi doseg do 546 km, iako je to u praksi manje. Cijene nisu još objavljene.

Podijeli