Počela proizvodnja novog hibridnog sklopa

  • Objavljeno u NAJAVE
image

Toyota Motor Europe kreće s proizvodnjom svoje 5. generacije hibridnih pogonskih sklopova za novi model Corolle. Najnoviji hibridni elektrificirani pogonski sklopovi niske razine emisije iz Toyote proizvodit će se u Poljskoj (tvornica Toyota Motor Manufacturing Poland - TMMP) i u Ujedinjenoj Kraljevini (tvornica Toyota Motor Manufacturing UK - TMUK) – i to za sve Corolle koje se proizvode u tvornici TMUK i TMMT (Toyota Motor Manufacturing Turkey, tvornica u Turskoj).

U tvornicama u Poljskoj i UK započinje proizvodnja 5. generacije hibridnih motora i mjenjača, nakon čega slijedi obnavljanje sedam proizvodnih linija, uz nova ulaganja od 77 milijuna i 554 tisuće eura. TMMP proizvodi hibridne, električne prijenose uključujući motore MG1 i MG2, kao i sastavne električne komponente za hibridne sustave prijenosa. Ovi proizvodi kombinirat će se s novim 1,8-litrenim benzinskim motorom koji se proizvodi u tvornici TMUK.

Novi sklop ima lakše, kompaktnije i snažnije elektromotore, što poboljšava omjer električnog pogona u sklopu hibridnog sustava. Rezultat su bolje kalibracije motora, vozilo je snažnije, sveukupne performanse su bolje, a u vožnji se emitiranju manje razine CO2 na 1,8-litrenoj verziji. Ukupna snaga hibridnog pogonskog sustava s 1,8-litrenim motorom je 140 KS, s ubrzanjem od 0 do 100 km/h skraćenim za 1,7 sekundi na 9,2 sekunde.

Podijeli