Povratak Mitsubishija na natjecanja

  • Objavljeno u NAJAVE
image

Ni jedna stranica dokumenta nekog financijskog izvješća automobilskog brenda nije napravila toliku strku, kao 25. stranica financijskog izvještaja Mitsubishija za 2020. godinu. Naime, na njoj je potvrđeno oživljavanje brenda Ralliart, ali i najavljeno kako se Mitsubishi vraća u autosport.

Ralliart je ugašen 2010. godine kada je Mitsubishi radi financijskih problema bio primoran ugasiti taj odjel, no 11 godina kasnije on će biti oživljen. Ovom prilikom je izvršni direktor Takao Kato rekao: ''Za kupce koji žele isprobati Mitsubishijev duh, pokrenut ćemo ponudu dodatne opreme za sve naše modele, ali najavljujemo i ponovni ulazak u motosport.''

No uvijek postoji ali, pa tako i ovog puta, a to znači kako je potvrđeno da će se Ralliart razvijati sportske dodatke u vidu većih aluminijskih naplataka, raznih spojlera, proširenih pragova i ostalih detalja, no još nije potvrđeno kako će se dorađivati i motori.

Prema trenutnim informacijama, uključujući i prvi najavni model pick-up L200, čiju fotografiju možete vidjeti u ovom članku, Mitsubishi bi se prvo mogao vratiti na Dakar i to upravo s navedenim modelom. Za povratak na reli trenutno nema model koji bi mogao biti pripremljen za takve uloge, no tko zna što nam Mitsubishi sprema u narednim godinama. A mi ćemo reći: Sretno!

Podijeli