Predstavljen je Ford Tourneo Connect

  • Objavljeno u NAJAVE
image

Ford i Volkswagen ponovno surađuju, a novi plod suradnje je i potpuno nova generacija modela Tourneo Connect, koji je sada baziran na najnovijoj generaciji Volkswagen Caddyja, a najveće razlike su vidljive na prednjem dijelu karoserije i djelomično u unutrašnjosti.

Tako su sprijeda ugrađena nova svjetla, karakteristična Ford prednja maska i drugačiji branik, dok gledajući s boka i straga Tourneo Connect uvelike podsjeća na Caddy. I on će biti dostupan u dvije izvedbe dužine – kratka izvedba dužine 450 cm i duga izvedba dužine 485 cm, a moći će prevesti i do 7 putnika.

Što se tiče prostranosti, kratka izvedba nudi maksimalan obujam od 2,6 m3, dok duža izvedba nudi obujam od 3,1 m3. Predmeti mogu biti dugi do 2265 mm bez zadnja dva reda sjedala, odnosno 1452 mm iza drugog reda sjedala, odnosno 629 mm iza trećeg reda sjedala. Ovo su vrijednosti za dugu izvedbu, dok kraća izvedba nudi dužinu od 1913 mm, 1100 mm i 317 mm.

Za pogon se brinu 1,5-litreni turbo benzinac sa 114 KS u kombinaciji s ručnim ili automatskim mjenjačem, dok dizel ponudu čini dvolitreni turbo dizelaš u izvedbi sa 102 KS i ručnim mjenjačem, te sa 122 KS u kombinaciji s ručnim ili automatskim mjenjačem. Potonja izvedba je dostupna i s pogonom na sva četiri kotača u kombinaciji s ručnim mjenjačem.

Unutrašnjost donosi multimedijski sustav s 8,25-inčnim ili 10-inčnim zaslonom, a u opciji je i 10,25-inčna digitalna instrument ploča. Tu je i niz najnovijih sigurnosnih sustava, uključujući i adaptivni tempomat, sustav za pomoć prilikom vožnje prikolice i ostalih sustava. Cijene i točan početak prodaje još nije objavljen.

Podijeli