Predstavljen je McLaren GT sa 620 KS

  • Objavljeno u NAJAVE
image

Kao što su i najavili, McLaren je predstavio novi model GT, što označava Grand Touring, a na tržište stiže krajem godine. No ovo će biti automobil koji će zasigurno ući u povijest, jer je riječ o supersportskom automobilu koji nudi prtljažnik ukupnog kapaciteta od čak 570 litara!

Da, dobro ste pročitali. Ovo je prvi ovakav automobil u čiji prtljažnik stanu sve stvari i za duži put, a ne tek pokoja sitnica. McLaren GT ima dva prtljažnika, straga se nalazi 420 litara, dok je sprijeda smješten manji od 150 litara.

No to mu sigurno neće biti glavna prodajna prednost, već će to biti performanse. Tako McLaren GT ima ugrađen 4,0-litreni twin-turbo V8 motor koji ima 620 KS i 630 Nm okretnog momenta i uparen je sa 7-stupanjskim mjenjačem s dvije spojke te mu je za ubrzanje od 0 do 100 km/h potrebno 3,2 sekunde, dok mu je maksimalna brzina 326 km/h.

Težina ovog 4,7 metara dugog sportskog vozila je svega 1.530 kg, a kotrlja se na 20 ili 21-inčnim aluminijskim naplatcima sa specijalnim Pirelli P Zero gumama koje su razvijene baš za ovaj model.

Unutrašnjost je luksuzno uređena, pa se tu nalazi 12,3-inčni zaslon, Bowers & Wilkins premium audio sustav, Nappa koža, alkantara i dvozonski klima uređaj.

McLaren GT se može naručiti već sada, a prvi primjerci će se na cestama moći vidjeti krajem godine. Cijene kreću od 186.000 EUR (oko 1.395.000 kuna) bez davanja i poreza.