Predstavljen je Mercedes EQG koncept

  • Objavljeno u NAJAVE
image

Prelazak na struju je neizbježan, kažu iz Mercedesa, pa su već počeli pripremati i električnu izvedbu G-klase, koja je promovirana kao koncept na IAA sajmu, a koji će na tržište stići 2024. ili 2025. godine. Električna je izvedba postavljena na istu platformu kao i aktualni model, a i sam dizajn je ostao gotovo identičan.

Kutijasta karoserija, izbočeni blatobrani i ručke za otvaranje vratiju standardno će dolaziti i na električnoj izvedbi, a tu su i okrugla prednja svjetla i pokazivači smjera na blatobranima, a s ostalim EQ modelima dijeli masku motora koja svijetli.

Tu su i nešto drugačiji branici, a koncept se kotrlja na 22-inčnim aluminijskim naplatcima, a serijska bi se izvedba trebala od koncepta razlikovati tek u detaljima. A prava je šteta što iz Mercedesa nisu objavili nikakve tehničke informacije.

Tako moramo nagađati kako će svaka izvedba modela EQG imati pogon na sve kotače, a prema nekim neprovjerenim informacijama postojat će dvije izvedbe – EQG 560 i EQG 580, no bez informacija o snazi motora ili kapacitetu i autonomiji baterije.

Unutrašnjost će krasiti detalji koje znamo iz ostalih EQ modela, a sada nam samo preostaje čekanje do predstavljanja novog modela, a bit će zanimljivo vidjeti koliko su kupci ovog modela spremni prijeći na struju.

Podijeli