Predstavljen potpuno novi Nissan X-Trail

  • Objavljeno u NAJAVE
image

Potpuno nova generacija Nissana X-Trail nastavlja tamo gdje je prtehodna stala, uz mnogobrojna poboljšanja i novosti. Kao što su kupci već navikli, u ponudi će biti izvedbe s 5 i sa 7 sjedala, a u ponudi više neće biti dizelaša.

No zato je tu novi e-POWER pogonski sustav koji je svojevrsna izvedba hibrida, no za pokretanje se koristi samo elektromotor, dok benzinski motor proizvodi samo struju za bateriju. Ovdje je dostupna izvedba s pogonom na prednje kotače i snage 150 kW/204 KS, a nudi se i izvedba s pogonom na sve kotače 4ORCE s dva elektromotora najveće snage 157 kW/213 KS. Prosjek potrošnje ovih izvedbi je od 5,8 do 6,5 litara.

Tu je i blagohibridni turbo benzinac koji dolazi samo s pogonom na prednje kotače, a koji razvija maksimalnu snagu od 120 kW/163 KS, a njegova prosječna potrošnja je 7,1 do 7,4 litre. Za razliku od e-POWER izvedbe koja može voziti maksimalnom brzinom od 170 km/h, odnosno 180 km/h, turbo benzinac može pojuriti do 200 km/h.

Postavljen je na CMF-C platformu i donosi 20 litara veći prtljažnik (585 litara), ali i više prostora u kabini za sve putnike. Tu je i 12,3-inčni multimedijski zaslon, a 10,8-inčni head-up zaslon je najveći u klasi. Android Auto i Apple CarPlay se spajaju bežično, a USB-A i USB-C priključaka ima sprijeda i straga.

ProPILOT se podrazumijeva, kao i niz ostalih najnovijih sigurnosnih sustava, kao i onih za pomoć u vožnji, a sve to ćemo moći isprobati ubrzo, jer novi X-Trail stiže do kraja godine, po još nepoznatim cijenama.

Podijeli