Proizvedeno 20 milijuna AWD Subarua

  • Objavljeno u NAJAVE
image

Subaru je tijekom lipnja proizveo 20-milijunti automobil s pogonom na sve kotače, a za to im je trebalo 49 godina. Naime, u rujnu 1972. godine Subaru je predstavio Leone 4WD Estate Car, prvi japanski putnički automobil s pogonom na sva četiri kotača za masovnu proizvodnju. Trenutno modeli s pogonom na sva četiri kotača čine čak 98 % globalne prodaje tvrtke Subaru.

Najistaknutija značajka Subaru sustava Symmetrical AWD simetrični je pogon kombiniran s uzdužno postavljenim Boxer motorom. Kombinacija niskog težišta koje omogućuje motor Boxer i bolje raspodjele težine koju omogućuje simetrični pogon povećavaju stabilnost i prianjanje svojstvene za pogon na sva četiri kotača te nude odlične vozne performanse u raznim vremenskim uvjetima i uvjetima na cesti. Osim tih tehničkih prednosti, Subaru neprestano usavršava sposobnost pogona na sva četiri kotača u skladu s filozofijom proizvodnje automobila usmjerene na čovjeka kako bi pružio bolji osjećaj povezanosti s vozilom koji vozaču i putnicima omogućuje još više uživanja i bezbrižnosti.

Kad je riječ o modelima opremljenima motorom e-BOXER, visoki odziv motora omogućuje preciznije upravljanje pogonom na sva četiri kotača, što pruža veći osjećaj sigurnosti na skliskim cestama, primjerice kada je na cesti snijeg ili led, te bolju sposobnost vožnje na zahtjevnim cestama.

Za nadolazeće elektrificirane modele, uključujući i potpuno električni SUV Solterra koji bi se trebao pojaviti 2022. godine i nova hibridna vozila čije je predstavljanje najavljeno za 2025. godinu, Subaru sposobnost pogona na sva četiri kotača bit će dodatno osnažena tehnologijom elektrifikacije. Subaru će nastaviti raditi na svojim značajkama kojima se izdvaja od ostalih, što je poznato pod nazivom ''Subaru Difference'', dodatnim usavršavanjem postojećih temeljnih tehnologija, uz istodobni razvoj tehnologija buduće generacije.

Podijeli