Smart uskoro predstavlja svoj prvi SUV

  • Objavljeno u NAJAVE
image

Smart je najavio svoj novi model, a riječ je o električnom SUV modelu gradske klase koji će se na tržištu naći najkasnije tijekom 2023. godine, a s tim bi modelom Smart trebao doživjeti novu mladost.

Osim što će to biti prvi SUV tvrtke, to će biti i najveći model kojeg je ova tvrtka ikad ponudila. Tako će novi model biti dug oko 4290 mm, širok oko 1800 mm i visok oko 1700 mm, dok je međuosovinski razmak dug 2750 mm. Iako u konceptu vidimo četiri zasebna sjedala, serijska će izvedba straga imati klasičnu klupu za tri putnika, a uz to bi i prtljažnik trebao nuditi dovoljno prostora i za duža putovanja.

Za razliku od koncepta #1, serijska izvedba će dobiti i klasičan B stup, kao i stražnja vrata koja se otvaraju klasično, a veličina naplataka će zasigurno biti manja od ovih 21-inčnih, kakvi su postavljeni na koncept.

Osim toga, novi model bi trebao predstavljati i novi identitet Smarta koji treba biti ljepši, više cool i više sportski, a posebice bi se trebao svidjeti mlađoj populaciji, koja sve manje pokazuje interes za automobile. U tome će pripomoći i moderna unutrašnjost s mnogo načina spajanja s pametnim uređajima.

Smart Concept #1 najavljuje novo poglavlje tvrtke, koje bi moglo biti ponovno uspješno, no sada treba pričekati da novi model stigne na tržište, pa da vidimo koliko će se stvarno svidjeti kupcima.

Podijeli