Toyota Corolla Cross Hybrid u Hrvatskoj

  • Objavljeno u NAJAVE
image

Toyota je jučer domaćim novinarima predstavila potpuno novu Corollu Cross, kompaktni SUV s hibridnim pogonskim sustavom, a pridružuje se ostalim SUV modelima ovog proizvođača, koji sada ima najveći asortiman SUV modela u Europi.

Corolla Cross je četvrti model Corolla obitelji, a postavljen je na već jako dobro poznatu GA-C platformu, no ističe se pogonskim sustavom. Naime, Corolli Cross je pripala čast da bude prvi model kojeg pokreće već peta generacija hibridnog sklopa ovog proizvođača, a bit će dobavljiv s 1,8-litrenim i 2,0-litrenim hibridnim sklopom. Odmah treba napomenuti kako će 1,8-litrena izvedba stići kasnije, a ona će biti dostupna isključivo s pogonom na prednje kotače.

Za razliku od nje, snažnija izvedba dolazi s pogonom na prednje ili na sve kotače (AWD-i). Dvolitreni benzinac razvija snagu od 152 KS i nudi 190 Nm okretnog momenta, dok elektromotor razvija maksimalnu snagu od 11 KS i nudi 206 Nm okretnog momenta, a ukupna snaga sustava je 145 kW/197 KS. U izvedbi s pogonom na sve kotače, elektromotor koji pokreće stražnje kotače ima snagu od 41 KS.

Što se tiče performansi, Corolla Cross može maksimalno pojuriti 180 km/h, a za ubrzanje od 0 do 100 km/h treba 7,6 sekundi kod izvedbe s pogonom na dva kotača, odnosno 7,5 sekundi za izvedbu s pogonom na sve kotače. Pritom je prosječna potrošnja 5,0 do 5,6 litara po WLTP-u.

Unutrašnjost donosi još jednu novost, a to su digitalni instrumenti čiji zaslon mjeri 12,3 inča i serijski dolazi na svim izvedbama, a serijski dolazi i 12,3-inčni središnji multimedijski zaslon. Unutrašnjost donosi dovoljno prostora, a tu je i prtljažnik od 433 litre. Dovoljno i za duža putovanja.

Corolla Cross Hybrid će biti dostupna u tri razine opreme – Luna, Style i Executive, no na izvedbi s pogonom na sve kotače dostupne su samo dvije potonje izvedbe. Cijene kreću od 267.700 kuna (35.529,90 eur) za izvedbu Luna s pogonom na prednje kotače, dok Corolla Cross Hybrid AWD-i s pogonom na sve kotače i opremom Style starta od 310.508 kuna (42.211,50 eur).

Podijeli