Volkswagen najavio električni ID.7

  • Objavljeno u NAJAVE
image

CES je sajam potrošačke elektronike koji se svake godine održava u siječnju u Las Vegasu, a posljednjih nekoliko godina proizvođači automobila sve češće nastupaju na njemu. Naravno, ovdje se uvijek predstavljaju električni modeli, pa je upravo Volkswagen izabrao taj sajam kako bi predstavio električnu limuzinu srednje klase ID.7.

Ovo je ujedno i prva električna limuzina ovog proizvođača, a temelji se na modularnoj platformi MEB i imat će prilično težak zadatak kada u drugom tromjesečju budu pokazani svi aduti ovog modela. Naime, ID.7 je svojevrstan duhovni nasljednik limuzinske izvedbe Passata, čija je proizvodnja već prestala, a nasljednika neće biti, jer su u Volkswagenu odlučili kako će u budućnosti ime Passat nositi samo karavan izvedbe.

No vratimo se mi na ID.7, električnu limuzinu koja dolazi s 2,97 m dugim međuosovinskim razmakom i prilično aerodinamičnom karoserijom gotovo kupeovskih linija, a koja u konačnici donosi i nižu potrošnju energije, pa bi serijska izvedba trebala imati autonomiju i do 700 km. Istovremeno podataka o kapacitetu baterija nema.

Iz Volkswagena se hvale kako su slušali korisnike, pa unutrašnjost donosi novosti u vidu novog zaslona instrument ploče, koji je sada još manji, no zato je tu novi head-up zaslon koji donosi i proširenu stvarnost (AR), a konačno će biti osvijetljeni klizači putem kojih se podešava temperatura i glasnoća na dodir. Tu je i novi 15-inčni multimedijski zaslon, a do podešavanja klimatizacije je sada lakše doći, iako ništa ne može zamijeniti fizičke tipke odvojene od zaslona.

Novi ID.7 će biti ponuđen na tri glavna tržišta – Sjevernu Ameriku, Kinu i Europu, a za europsko će se tržište proizvoditi u tvornici u Emdenu. Cijene, točne specifikacije i konačan izgled ćemo saznati već kroz par mjeseci.

Podijeli