Hrvatski vozači „skidaju“ kilometre prije prodaje svojeg automobila

image

Ispitivanje je obavljeno na uzorku od 826 ispitanika, a VidiAuto je istraživanje napravio na temu „Skidate li kilometre prije prodaje automobila“. Čak 11% vozača već je više puta lažiralo broj prijeđenih kilometara na svojem automobilu prije prodaje, a oko 5% jednom je do sada to već učinilo. 8% njih još se nije odlučilo na taj potez, ali bi to u budućnosti ipak napravili.

Ipak, podaci VidiAuta pokazuju primjetan velik postotak vozača koji izjavljuju kako to nikada ne bi učinili - tako se izjasnilo njih 66%. Nadalje, 5% njih se našlo u situaciji da im je bilo ponuđeno skidanje kilometara, ali su to odbili.

Umanjivanje broja prijeđenih kilometara u posljednjim je godinama uzelo maha i iz razloga što malo vičniji poznavatelj automobilskog softvera bez problema može umanjiti prijeđenu kilometražu na rabljenom automobilu te mu tako značajnije povećati prodajnu cijenu, ali i omogućiti bržu prodaju. Prema informacijama s crnog tržišta, za to je potrebno izdvojiti oko 50 eura, nakon čega se može ostvariti značajna novčana dobit prodajom automobila koji ima manje prijeđenih kilometara.

Podijeli