Citroen DS3 1.6 THP 155 Ultra Prestige TEST

image

Testirao: Dražen Novak

Već smo pisali o ovom paprenjaku, no sada su Francuzi doživljaj pomaknuli na višu stepenicu i ponudili nam ultra inačicu: Citroen DS3 Ultra Prestige. Vjerojatno nećete primijetiti razliku (u odnosu na standardni DS3) stojeći samo na semaforu pored ovog prestižnog mališana. Za potpuni doživljaj morat ćete zaviriti kroz prozor, ili još bolje, „odsjesti“ neko vrijeme u njegovoj kabini. Koja sada donosi istinski doživljaj glamura.

Već dosadni piano lak kojim se ukrašavaju interijeri sve većeg broja automobila ovdje je bačen u drugi plan, oči i vrške prstiju mazi fina koža u cijeloj širini komandne ploče. Moramo priznati, znalački skrojena. Obrubi oko otvora za ventilaciju i dizajnerski pregibi (fantastično izveden reljefni logo DS) odlično su odrađeni što potvrđuje i kvalitetu ugrađenih materijala. S nekim diskontnim materijalima ovo ne bi skrojio ni najbolji talijanski obrtnik.

Vratimo se malo na vanjštinu, iako je o dizajnu već rečeno manje-više sve. Samo da podsjetimo da je Citröen za DS3 ponudio ukupno 38 dvobojnih kombinacija prilikom lansiranja ovog automobila. Ultra Prestige verzije dolaze pak u samo 4 kombinacije boja čime se želi naglasiti posebnost i ekskluzivnost, kada je u pitanju vanjština. I raskošni 17“ alu kotači u kombinaciji crne i „čistog“ aluminija izgledaju skupocjeno, a k tome i primjereno karakteru ovog uglađenog drznika. Dnevne okomite ledice (koje noću ustupaju mjesto farovima i maglenkama) već tradicionalno upozoravaju da vam se u retrovizoru približava skuplji i brži Citröen.

Testni auto došao nam je u samozatajnom smeđem metaliku s crnim krovom ukrašenim elegantnom srebrnom „tapetom“. I svidio nam se. Iako viđamo i vrišteće DS3 verzije po gradu ova diskretna kombinacija na ovom automobilu ne izgleda nimalo neprikladno. Zapravo, u skladu s dodatkom u svom imenu, Ultra Prestige, izgleda sasvim prikladno.

Kompletan test

Podijeli
Više u ovoj kategoriji: Dacia Lodgy 1.5 dCi Laureate TEST »