Najbolji motor u 2017 u klasi ispod 1 litre

image

Već šesti put zaredom Fordov 1,0-litreni trocilindrični EcoBoost motor s turbo punjenjem i direktnim ubrizgavanjem proglašava se najboljim međunarodnim motorom u klasi ispod jedne litre obujma. Ford ovaj motor ugrađuje u jedan od pet vozila na europskom tržištu. Dostupan je u verzijama snage sa 100 KS, 125 KS i 140 KS.

Snažni Fordov 3-cilindarski EcoBoost je nepobjediv od trenutka kada je izašao na tržište 2012. godine u Ford Focusu, a suci su pohvalili fantastičnu kombinaciju performansi, učinkovitosti, potrošnje goriva i tehnologije motora. Motor je do sada bio pobjednik tri puta na ovom natjecanju, a ukupno je osvojio 10 međunarodnih nagrada za najbolji motor godine te jednu za najbolji novi motor. Žiri od 82 novinara iz 35 zemalja svake godine bira najbolje motore godine. U kategoriji motora do 1,0 litara zapremnine ove je godine bilo čak 35 motora, 9 više u odnosu na 2012. godinu kada se EcoBoost prvi puta natjecao.

Početkom 2018. godine Ford će u ponudi imati 1,0-litreni EcoBoost s ugrađenom inovativnom tehnologijom deaktivacije cilindara kojom se smanjuje potrošnja goriva i emisija stakleničnih plinova u trenucima kada puna snaga nije potrebna - npr. za vrijeme ležerne vožnje. Tehnologija će isključiti i ponovno uključiti cilindar za 14 milisekundi – što je 20 puta brže od treptaja oka.

Pročitajte test Ford Focus 1.0 GTDi EcoBoost 100 KS Trend Sport

Podijeli
Više u ovoj kategoriji: « Postani autorski suradnik VIDIAUTA