Tunirani automobili na SEMA Show 2016

image

SEMA Show je specijalizirani sajam na kojem se može pogledati oko 2500 različitih proizvoda za tuniranje automobila. Svake godine ga posjeti oko 60.000 ljudi koji žele vidjeti što sve novoga nudi na tuning sceni, kako izgledaju tunirani automobili i druga razna vozila.

Kao što ćete vidjeti na fotografijama, neki znaju i pretjerati, kod nekih tuniranih automobila prelazi se i granica dobrog ukusa, ali smisao tuninga nije samo u vizualnom mijenjaju vozila nego i u dobivanju performansi na stazi i cesti.

Izabrani su i najzanimljiviji modeli pa su tako SEMA nagrade osvojili Ford Mustang kao Hottest Coupe, Dodge Charger kao Hottest Sedan, Ford Focus je Hottest Hatch, naj 4x4 SUV je Jeep Wrangler dok je za Hottest Truck proglašen Ford F-Series.

Dodge Shakedown Challenger je klasik Dodge Challenger iz 1971. godine s modernim odlikama. Motor je Hemi V8 s 485 KS i šeststupanjskim ručnim mjenjačem iz Vipera. Za zaustavljanje se koriste Brembo kočnice iz Challengera SRT Hellcat.

 

Jeep CJ66 kombinira karoseriju Jeepa CJ iz 1966 uz šasiju Wranglera TJ koji se proizvodio od 199. do 2006. godine. Prisutni su i neki stilski elementi s aktualne generacije Wranglera JK. Jeep leži na 35-inčnim BF Goodrich gumama za sve terene.

 

Dodge Durango Shaker je fokusiran na cestovne performanse sa svojim V8 6.4-litrenim motorom.

 

Chrysler Pacifica Cadence je minivan za surfere smješten na 20-colne kotače.

 

Ram Macho Power Wagon

 

Kia je predstavila autonomno vozilo za prijevoz skijaša Sorento Ski Gondola koje i u interijeru nudi prilagođenost skijašima.

 

Chevrolet Camaro

Chevrolet Corvette

Pogled u interijer starog Chevroleta

Podijeli