Kosilica za travu koja juri 210 km/h. Fenomenalno!

image

Ali, to nije sve - kosilica od 0 do 100 km/h stiže za samo 4 sekunde, donosi Vidi.hr portal. Halo, Ferrari, Lamborghini, evo izazova za vas :)

Hondin moćni motor proizvodi buku jačine od 130 decibela, a ideja Honde je bila proizvesti najbržu motornu kosilicu na svijetu koja će moći juriti u stilu trkaćih bolida dok će istovremeno zadržati mogućnost šišanja trave.

Kako bi to omogućili, inženjeri Honde su se udružili s tvrtkom Team Dynamics koja je njihov partner u utrkama British Touring Car Championship (BTCC) te su u cijelosti redizajnirali svoju kosilicu Honda HF2620 Lawn Tractor, zamijenivši čeličnu šasiju lakšim materijalom pod nazivom 4130 chromoly, dodavanjem suspenzije i kotača s ATV vozila te ugradnjom motora za motocikl.

Osim lude jurnjave terenom i trkaćom stazom Honda je omogućila da Mean Mower zadrži mogućnost košnje trave, za što se brinu dva električna motora koja omogućuju košnju pomoću čelične žice na 4000 okretaja. Naravno, nećete biti u mogućnosti kositi travu pri brzini od 200 km/h (što bi bilo zgodno), no to ćete moći činiti vozeći kosilicu maksimalnom brzinom od 24 km/h, što je još uvijek duplo brže od njihove originalne HF2620 kosilice.

Honda ne navodi što namjerava s ovim paklenim strojem, no nekako ne vjerujemo da im je želja dovesti ovo čudo na tržište, mada bi bilo jako zanimljivo vidjeti Mean Mower u akciji u našim dvorištima i poljima. Pogledajte video:

Podijeli