Novi Volkswagen T-Cross

image

Nova generacija je dobila novi dizajn prednjeg i stražnjeg dijela, LED dnevna i glavna svjetla su u serijskoj opremi, a po prvi put se nude i IQ.LIGHT matrix LED glavna svjetla.

Tu su i tri nove, svježe, boje obogaćuju ponudu: uni "Grape žuta" (svijetla, sportska žuta), "Clear plava metalik" (svijetloplava) i "Kings crvena metalik" (svijetlocrvena).

Središnji element u unutrašnjosti novog modela T-Cross je odvojeni infotainment zaslon veličine 8" (u osnovnoj izvedbi) odnosno 9,2" u višim razinama opreme.

Također, svi modeli su serijski opremljeni digitalnim instrumentima, a dizajn instrumentne ploče izveden je po uzoru na veće modele.

Stražnja sjedala se mogu pomicati za 140 mm, čim se povećava prostor za prtljagu.

Ako su sva sjedala zauzeta, T-Cross na raspolaganju ima prtljažnik obujma od 385 do 455 litara, a preklapanjem stražnjih skdala obujam se povećav ana 1.281 litra.

Povećano je okomito opterećenje kuke s 55 na 75 kg čime se povećava najveća dopuštena težina bicikala koji se voze, što je posebno važno za prijevoz e-bicikala.

T-Cross je i jedno od rijetkih vozila u ovoj klasi na svijetu koje može biti opremljeno sustavom potpore Travel Assist. Sustav potpore nudi potpomognuto uzdužno i bočno navođenje vozila.

Ovisno o prometu ispred i dopuštenoj brzini, T-Cross može regulirati brzinu automatskim ubrzavanjem i kočenjem. Sustav potpore Travel Assist također može integrirati.

Značajno unaprijeđena osnovna verzija modela T-Cross sada će biti dostupna sa značajkama kao što su nova LED glavna svjetla (umjesto halogenih), nova LED stražnja svjetla, višenamjenska kamera, prepoznavanje prometnih znakova, digitalni cockpit i novi infotainment zaslon.

Oprema "Life", obuhvaća nove aluminijske kotače od 16 inča i kožno višenamjensko kolo upravljača. Linije „Style” (za više elegancije) i „R-Line” (sportskog izgleda) dostupne su kao vrhunske verzije.

Za pogon se koriste poznati TSI motori marke. Prva vozila se se isporučiti u prvom kvartalu sljedeće godine.

Podijeli